Recipe Search ResultsΛεμονάτα ρολάκια μοσχαριού γεμιστά με αγκινάρες
Ab logo
  • Λεμονάτα ρολάκια μοσχαριού γεμιστά με αγκινάρες

Λεμονάτα ρολάκια μοσχαριού γεμιστά με αγκινάρες

by Βίκυ Σμυρλή

Difficulty

Average

Duration

>60'

Pricing

High

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Main courses
Λεμονάτα ρολάκια μοσχαριού γεμιστά με αγκινάρες

Ingredients for 4 People

4 People
  • 8 κουταλιές εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • 2 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 λεμόνι (χυμός)
  • 50 γρ. φλούδες παρμεζάνας
  • 250 ml ζωμός λαχανικών βιολογικός
  • 6 αγκινάρες κατεψυγμένες
  • 1 σκελίδα σκόρδο σε λεπτές φετούλες
  • 600 γρ. μοσχάρι χτυπημένο σε λεπτές φέτες
  • Αλάτι

Shop this recipe

Essential ingredients
  • Μαϊντανός Τεμάχιο Ελληνικός
    This item is no longer available
    7064307
  • Λεμόνια Ελληνικά
    This item is no longer available
    7062943
  • Start cooking

    Ξεπαγώνουμε τις αγκινάρες για να μαλακώσουν και να κόβονται σε φέτες. Κόβουμε τις 2 σε λεπτές φέτες και τις άλλες 4 σε 4 κομμάτια. Τις βράζουμε για να μαλακώσουν λίγο, όχι τελείως γιατί θα ολοκληρωθεί το μαγείρεμα στην κατσαρόλα. Τις αφήνουμε να στραγγίσουν. Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο δίχως να το μαυρίσουμε. Προσθέτουμε τις αγκινάρες και τις σοτάρουμε. Χτυπάμε το κρέας με τον ειδικό κόπανο και το λεπταίνουμε όσο πιο πολύ μπορούμε. Το χωρίζουμε σε κομμάτια παραλληλόγραμμα, σε μέγεθος που να μπορούν να γυρίζουν σε ρολά.

    Βάζουμε από λίγες φλούδες παρμεζάνας σε κάθε κομμάτι κρέας και από πάνω μοιράζουμε τις λεπτές φετούλες αγκινάρας. Γυρίζουμε το κρέας σε ρολό και στερεώνουμε την άκρη του με οδοντογλυφίδα. Συνεχίζουμε έτσι και φτιάχνουμε όλα τα ρολά. Βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και όταν κάψει ροδίζουμε τα ρολά. Τα σβήνουμε με το λεμόνι.

    Βάζουμε τις υπόλοιπες αγκινάρες στο τηγάνι. Προσθέτουμε λίγο ζωμό λαχανικών για να μπορούν να πάρουν μια βράση σε χαμηλή φωτιά. Κατά διαστήματα ελέγχουμε για να μην κολλήσουν. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και χυμό λεμονιού αν μας αρέσει. Σερβίρουμε στα πιάτα τα ρολάκια μαζί με τις κομμένες αγκινάρες. Τα περιχύνουμε με σάλτσα και τα πασπαλίζουμε με μαϊντανό. Tip Oι κατεψυγμένες αγκινάρες που διαλέξαμε είναι ένα καταπληκτικό λαχανικό για ένα μαγείρεμα την εποχή που δεν υπάρχουν φρέσκες και όχι μόνο. Απλά θέλουν προσοχή να βράσουν λίγο πριν τις βάλετε μέσα στο ρολό, γιατί το ψήσιμο μέσα στο ρολό δεν τους είναι αρκετό.

    Rating
    Not rated yet
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    International
    Classic
    Everyday recipe
    Dinner
    All seasons
    Main courses
    • Λεμονάτα ρολάκια μοσχαριού γεμιστά με αγκινάρες

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • Μαϊντανός Τεμάχιο Ελληνικός
    This item is no longer available
    7064307
  • Λεμόνια Ελληνικά
    This item is no longer available
    7062943