facebook-pixel
Recipe Search ResultsΛεμονάτη σούπα με φασόλια
Ab logo
  • Λεμονάτη σούπα με φασόλια
Λεμονάτη σούπα με φασόλια

Λεμονάτη σούπα με φασόλια

by AB FOODSTORIES
Average
>60'
4/5
Medium

Ingredients forPeople

4 servings
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 καρότο, ψιλοκομμένο
  • 2 πιπεριές τσίλι, ψιλοκομμένες
  • 2 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο + έξτρα για το ψάρι
  • 200 γρ. ΑΒ κοντά στην ελληνική γη φασόλια μέτρια Καβάλας
  • 5 κ.σ. φρέσκα μυρωδικά (όπως θυμάρι, δεντρολίβανο), ψιλοκομμένα
  • 300 γρ. σελινόριζα, κομμένη σε κυβάκια
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 750 γρ. νερό
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 25 γρ. μέλι
  • χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • φρέσκια ρίγανη για γαρνίρισμα
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 καρότο, ψιλοκομμένο
  • 2 πιπεριές τσίλι, ψιλοκομμένες
  • 2 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο + έξτρα για το ψάρι
  • 200 γρ. ΑΒ κοντά στην ελληνική γη φασόλια μέτρια Καβάλας
  • 5 κ.σ. φρέσκα μυρωδικά (όπως θυμάρι, δεντρολίβανο), ψιλοκομμένα
  • 300 γρ. σελινόριζα, κομμένη σε κυβάκια
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 750 γρ. νερό
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 25 γρ. μέλι
  • χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • αλάτι

Start cooking

- Μουλιάζουμε τα φασόλια για 12 ώρες και μετά τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε καλά. Ρίχνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, το καρότο, τη σελινόριζα και το σκόρδο μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Προσθέτουμε τα μυρωδικά και τα φύλλα δάφνης και ανακατεύουμε.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό, τον κύβο και τα φασόλια, και βράζουμε
σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια (30-40 λεπτά). Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.
- Λίγο πριν απομακρύνουμε την κατσαρόλα από την φωτιά προσθέτουμε το μέλι, τον χυμό και το ξύσμα του 1 λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε ελαφρά. Λαδώνουμε και
αλατοπιπερώνουμε καλά τον τόνο.
Τον βάζουμε σε ένα τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, χωρίς λάδι. Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά από κάθε μεριά και σβήνουμε
με τις 2 κ.σ. χυμό λεμονιού.
- Σερβίρουμε τη σούπα σε ένα βαθύ πιάτο, με τα κομμάτια του τόνου από πάνω και λίγη φρέσκια ρίγανη.

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Modern Greek
Low Carbohydrate
Everyday recipe
Dinner,Lunch
All seasons
Soup

Shop recipe for 4 servings

  • Ελαιόλαδο  1lt
    1 L
    9,4 €/ L
    €9,40
    7143658
  • Κρεμμύδια Ξερά Στιφάδου
    This item is no longer available
    7064224
  • Καρότα Χύμα Ελληνικά
    Super Price 0.79€
    This item is no longer available
    7063924
  • ΠΙΠΕΡΙΤΣΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ 15 GR
    This item is no longer available
    7064460