Recipe Search ResultsΛεμονάτο Χοιρινό με μαρούλι
Ab logo
  • Λεμονάτο Χοιρινό με μαρούλι

Λεμονάτο Χοιρινό με μαρούλι

by #MadeWithAB
Λεμονάτο Χοιρινό με μαρούλι

Difficulty

Average

Duration

>60'

Pricing

Low

Rating

4 of 5
Classic
Other
Main courses
Λεμονάτο Χοιρινό με μαρούλι

Ingredients for 4 People

4 People
  • 1200 g χοιρινό κομμένο σε μερίδες και κατάλληλο για κατσαρόλα
  • 3 μαρούλια, χοντροκομμένα
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 1 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 κ/σ αλεύρι
  • 100 g γιαούρτι
  • 2 αβγά
  • 3 λεμόνια
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 40 g νερό ή ζωμός
  • πιπέρι
  • αλάτι

Start cooking

1. Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε με λίγο από το ελαιόλαδο το χοιρινό, από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα. 2. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό και τον άνηθο, πασπαλίζουμε με το αλεύρι, προσθέτουμε το χυμό από τα δύο λεμόνια, το νερό ή το ζωμό, αλατοπίπερο και σιγοβράζουμε το χοιρινό για περίπου 1 ώρα. 3. Ζεματάμε τα μαρούλια στο νερό που βράζαμε το χοιρινό για 5’, κατόπιν τα στραγγίζουμε. 4. Τα προσθέτουμε στο χοιρινό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 20’. 5. Σε ένα μπωλ χτυπάμε ελαφρά τα αβγά, προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού, το γιαούρτι και λίγο ζεστό ζωμό από το φαγητό, περιχύνουμε, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Other
Lunch
Main courses
  • Λεμονάτο Χοιρινό με μαρούλι