facebook-pixel
Recipe Search ResultsΛιγκουίνι με κιμά. Δαμάσκηνο και καπνιστή πάπρικα
Ab logo
  • Λιγκουίνι με κιμά. Δαμάσκηνο και καπνιστή πάπρικα
  • Λιγκουίνι με κιμά. Δαμάσκηνο και καπνιστή πάπρικα
Λιγκουίνι με κιμά. Δαμάσκηνο και καπνιστή πάπρικα

Λιγκουίνι με κιμά. Δαμάσκηνο και καπνιστή πάπρικα

Easy
>30'
0/5

Ingredients forPeople

1 serving
  • 500 γρ. λιγκουίνι
  • 1 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ βούτυρο Lurpak
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 5 δαμάσκηνα αποξηραμένα ψιλοκομμένα
  • 2 πρέζες καπνιστή πάπρικα
  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 500 γρ. λιγκουίνι
  • 1 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ βούτυρο Lurpak
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 5 δαμάσκηνα αποξηραμένα ψιλοκομμένα
  • 2 πρέζες καπνιστή πάπρικα
  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος

Start cooking

Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο Lurpak. Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και τα ψιλοκομμένα δαμάσκηνα για 1-2 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς για να μην πάρει χρώμα. Προσθέτετε την καπνιστή πάπρικα, συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό και μόλις ξεκινήσει το κρεμμύδι να μαλακώνει προσθέτετε τον μοσχαρίσιο κιμά. Χαμηλώνετε λίγο την φωτιά και ανακατεύετε πάρα πολύ καλά μέχρι να σπάσει ο κιμάς σε μικρά κομματάκια, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Παράλληλα, σε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε τα λιγκουίνι μέχρι να είναι al dente. Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, τα σουρώνετε και τα προσθέτετε στο τηγάνι μαζί με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε σε βαθιά ατομικά πιάτα τα λιγκουίνι με τον κιμά και τέλος πασπαλίζετε από πάνω με Arla Αυθεντικό Σκληρό Τυρί Δανίας τριμμένο.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Italian
Everyday recipe,Christmas,Nights with friends
Lunch,Dinner
Main courses