facebook-pixel
Recipe Search ResultsΛινγκουίνι με πέστο βασιλικού
Ab logo
  • Λινγκουίνι με πέστο βασιλικού
Λινγκουίνι με πέστο βασιλικού

Λινγκουίνι με πέστο βασιλικού

by AB FOODSTORIES
Easy
1'- 30'
5/5
Low

Ingredients forPeople

1 serving
  • 350 γρ. Linguine
  • 50 γρ. φρέσκος βασιλικός (ζυγίζουμε μόνο τα φύλλα)
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • αλάτι
  • 2 κ.σ τριμμένο πεκορίνο
  • 5 φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. κουκουνάρι
  • 6 κ.σ τριμμένη παρμεζάνα ή Grana Padano
  • 350 γρ. Linguine
  • 50 γρ. φρέσκος βασιλικός (ζυγίζουμε μόνο τα φύλλα)
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • αλάτι
  • 2 κ.σ τριμμένο πεκορίνο
  • 5 φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. κουκουνάρι
  • 6 κ.σ τριμμένη παρμεζάνα ή Grana Padano

Start cooking

Βράζουμε τα Linguine Cucina Bella, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε κατά μέρος. Ξεπλένουμε καλά το βασιλικό σε κρύο νερό και τον αφήνουμε να στεγνώσει σε καθαρή πετσέτα. Σε ένα μεγάλο γουδί χτυπάμε πρώτα το σκόρδο με λίγο αλάτι, μέχρι να μαλακώσει. Σταδιακά προσθέτουμε το βασιλικό τον οποίο χτυπάμε με το γουδοχέρι με κυκλικές κινήσεις, για να διατηρήσει το νοστιμιά και τη φρεσκάδα του. Οταν αρχίσει να βγάζει τους χυμούς του, προσθέτουμε κατά σειρά το κουκουνάρι, τα τυριά και το ελαιόλαδο, συνεχίζοντας το χτύπημα στο γουδί, μέχρι να φτιάξουμε μια πάστα με σχετικά ομοιογενή υφή. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά, τα ρίχνουμε ξανά στην άδεια κατσαρόλα όπου έβρασαν και προσθέτουμε το πέστο βασιλικού. Ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε αμέσως.

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Lunch,Dinner
All seasons
Main courses