Λινγκουίνι με πέστο βασιλικού
by AB FOODSTORIES
Difficulty
EasyDuration
1'- 30'Pricing
LowRating
5 of 5Classic
Everyday recipe
Main courses

Ingredients for 1 People
- 350 γρ. Linguine
- 50 γρ. φρέσκος βασιλικός (ζυγίζουμε μόνο τα φύλλα)
- 2 σκελίδες σκόρδου
- αλάτι
- 2 κ.σ τριμμένο πεκορίνο
- 5 φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. κουκουνάρι
- 6 κ.σ τριμμένη παρμεζάνα ή Grana Padano
Start cooking
Βράζουμε τα Linguine Cucina Bella, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε κατά μέρος.
Ξεπλένουμε καλά το βασιλικό σε κρύο νερό και τον αφήνουμε να στεγνώσει σε καθαρή πετσέτα. Σε ένα μεγάλο γουδί χτυπάμε πρώτα το σκόρδο με λίγο αλάτι, μέχρι να μαλακώσει.
Σταδιακά προσθέτουμε το βασιλικό τον οποίο χτυπάμε με το γουδοχέρι με κυκλικές κινήσεις, για να διατηρήσει το νοστιμιά και τη φρεσκάδα του. Οταν αρχίσει να βγάζει τους χυμούς του, προσθέτουμε κατά σειρά το κουκουνάρι, τα τυριά και το ελαιόλαδο, συνεχίζοντας το χτύπημα στο γουδί, μέχρι να φτιάξουμε μια πάστα με σχετικά ομοιογενή υφή.
Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά, τα ρίχνουμε ξανά στην άδεια κατσαρόλα όπου έβρασαν και προσθέτουμε το πέστο βασιλικού. Ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε αμέσως.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Lunch,Dinner
All seasons
Main courses