facebook-pixel
Recipe Search ResultsΛιόπιτα από την Καλαμάτα
Ab logo
  • Λιόπιτα από την Καλαμάτα
Λιόπιτα από την Καλαμάτα

Λιόπιτα από την Καλαμάτα

by #MadeWithAB
Νηστεία και νοστιμιά πάνε μαζί με μία συνταγή "Από τον Τόπο σου»! Δοκίμασε την παραδοσιακή Λιόπιτα από την Καλαμάτα στο #MadewithAB.
Average
>60'
4/5
Medium

Ingredients forPeople

4 servings
  • 150 g ελιές μαύρες
  • 8 g μαγιά στιγμής
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • 400 γρ. αλεύρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας δυόσμος ξερός
  • 15 ελιές (για το σερβίρισμα)
  • 30 ml ελαιόλαδο (για το λάδωμα του ταψιού)
  • 200 ml νερό
  • 150 g ελιές μαύρες
  • 8 g μαγιά στιγμής
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • 400 γρ. αλεύρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας δυόσμος ξερός
  • 15 ελιές (για το σερβίρισμα)
  • 30 ml ελαιόλαδο (για το λάδωμα του ταψιού)
  • 200 ml νερό

Start cooking

1. Σε ένα μπολ διαλύουμε στο χλιαρό νερό τη μαγιά, προσθέτουμε τη ζάχαρη και αφήνουμε το μίγμα στην άκρη για 10’. 2. Ψιλοκόβουμε τις ελιές και το κρεμμύδι. 3. Σε ευρύχωρο μπολ αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο, τη μαγιά, τη ρίγανη, τον δυόσμο και το πιπέρι. 4. Προσθέτουμε το αλεύρι, το κρεμμύδι, τις ελιές, το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να γίνει εύπλαστη. 5. Απλώνουμε τη ζύμη σε καλά λαδωμένο ταψί περίπου 30εκ και την αφήνουμε 30’ σε ζεστό σημείο. 6. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ΟC. Πιέζουμε τις ολόκληρες ελιές μέσα στη ζύμη, ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε για 40’.

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Main courses

Shop recipe for 4 servings

  • Αλάτι Πλαστική Φιάλη 400 gr
    This item is no longer available
    7136110