Recipe Search ResultsΛουκάνικα με δενδρολίβανο και καρότα στο φούρνο
Ab logo
  • Λουκάνικα με δενδρολίβανο και καρότα στο φούρνο

Λουκάνικα με δενδρολίβανο και καρότα στο φούρνο

by Μυρσίνη Λαμπράκη

Difficulty

Easy

Duration

31'- 60'

Pricing

Low

Rating

Not rated yet
Classic
Other
Starters & nibbles
Λουκάνικα με δενδρολίβανο και καρότα στο φούρνο

Ingredients for 4 People

4 People
  • 1/2 κιλό λουκάνικα κομμένα σε μεγαλούτσικα κομμάτια ή και ολόκληρα (να μην είναι καπνιστά)
  • 1 κιλό καρότα μικρά καθαρισμένα
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 3 κουταλιές της σούπας κρασί λευκό
  • 1 κουταλιά της σούπας δενδρολίβανο φρέσκο ή ξηρό
  • 6 μικρά κρεμμυδάκια καθαρισμένα
  • 1 κουταλιά του γλυκού τζίντζερ ψιλοκομμένο

Shop this recipe

Essential ingredients
  • ΚΑΡΟΤΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ
    This item is no longer available
    7063927
  • Start cooking

    Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το βούτυρο, το τζίντζερ, τα κρεμμυδάκια και τα καρότα μαζί. Σοτάρετε για 5-6 λεπτάώστε να τα πιάσει το βούτυρο και να γυαλίσουν. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε τα λαχανικά να βράσουν για 1-2 λεπτά ακόμα. Σε ένα πυρέξ ή σε μια γάστρα βάζετε τα λουκάνικα και από πάνω ρίχνετε τα λαχανικά μαζί με τη σάλτσα τους. Πασπαλίζετε με το δενδρολίβανο και τη ζάχαρη. Σκεπάζετε και τοποθετείτε στον φούρνο σε 1800C βαθμούς για 30-35 λεπτά. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό και το συνοδεύετε ωραία με πράσινη σαλάτα και πουρέ πατάτας.
    Rating
    Not rated yet
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    Greek
    Classic
    Other
    Brunch
    All seasons
    Starters & nibbles
    • Λουκάνικα με δενδρολίβανο και καρότα στο φούρνο

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • ΚΑΡΟΤΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ
    This item is no longer available
    7063927