Λουκάνικα με δενδρολίβανο και καρότα στο φούρνο
by Μυρσίνη Λαμπράκη
Difficulty
EasyDuration
31'- 60'Pricing
LowRating
Not rated yetClassic
Other
Starters & nibbles
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 1/2 κιλό λουκάνικα κομμένα σε μεγαλούτσικα κομμάτια ή και ολόκληρα (να μην είναι καπνιστά)
- 1 κιλό καρότα μικρά καθαρισμένα
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 3 κουταλιές της σούπας κρασί λευκό
- 1 κουταλιά της σούπας δενδρολίβανο φρέσκο ή ξηρό
- 6 μικρά κρεμμυδάκια καθαρισμένα
- 1 κουταλιά του γλυκού τζίντζερ ψιλοκομμένο
Shop this recipe
Essential ingredients
7065245
7063927
7133790
7087799
Load 3 more products
Start cooking
Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το βούτυρο, το τζίντζερ, τα κρεμμυδάκια και τα καρότα μαζί. Σοτάρετε για 5-6 λεπτάώστε να τα πιάσει το βούτυρο και να γυαλίσουν. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε τα λαχανικά να βράσουν για 1-2 λεπτά ακόμα. Σε ένα πυρέξ ή σε μια γάστρα βάζετε τα λουκάνικα και από πάνω ρίχνετε τα λαχανικά μαζί με τη σάλτσα τους. Πασπαλίζετε με το δενδρολίβανο και τη ζάχαρη. Σκεπάζετε και τοποθετείτε στον φούρνο σε 1800C βαθμούς για 30-35 λεπτά. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό και το συνοδεύετε ωραία με πράσινη σαλάτα και πουρέ πατάτας.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Other
Brunch
All seasons
Starters & nibbles
Shop this recipe
Essential ingredients
7065245
7063927
7133790
7087799
Load 3 more products