Recipe Search ResultsΛουκάνικα με φακές και πορτοκάλι
Ab logo
  • Λουκάνικα με φακές και πορτοκάλι

Λουκάνικα με φακές και πορτοκάλι

by Μυρσίνη Λαμπράκη

Difficulty

Average

Duration

>60'

Pricing

Low

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Main courses
Λουκάνικα με φακές και πορτοκάλι

Ingredients for 4 People

4 People
  • 400 γρ. λουκάνικα με πράσο πικάντικα Τρικάλων ή Μάνης με πορτοκάλι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κουταλιά της σούπας φλούδες πορτοκαλιού
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες σε φετάκια
  • 1 ολόκληρο κρεμμύδι
  • 2 γαρύφαλλα
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού φακές μέτριες
  • Αλάτι

Start cooking

Βράζετε σε κατσαρόλα 1 λίτρο νερό με τα γαρίφαλα και το ένα ολόκληρο κρεμμύδι για 25-30 λεπτά περίπου. Κατόπιν τα φιλτράρετε και κρατάτε μόνο το ζουμί (2 φλιτζάνια). Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνετε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Τηγανίζετε τα λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες πάχους 0,5 εκ. Τα τραβάτε και τα βάζετε στην άκρη να στραγγίσουν επάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Βράζετε τις φακές σε άφθονο νερό για 30 λεπτά περίπου, τις στραγγίζετε και τις αδειάζετε σε ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος. Προσθέτετε το ελαιόλαδο, το δεύτερο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σκόρδο, τη δάφνη, το κύμινο, τον χυμό και τη φλούδα πορτοκαλιού και τα λουκάνικα. Ρίχνετε τον ζωμό που έχετε κρατήσει και αλατοπίπερο. Βάζετε στον φούρνο στους 1800C βαθμούς και ψήνετε για 20-30 λεπτά μέχρι ότου τα υγρά να εξατμισθούν.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses
  • Λουκάνικα με φακές και πορτοκάλι