Λουκάνικα με καραμελωμένα κυδώνια στο φούρνο
by Μυρσίνη Λαμπράκη
Difficulty
AverageDuration
1'- 30'Pricing
LowRating
Not rated yetClassic
Christmas
Main courses
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 1 πρέζα καστανή ζάχαρη
- 2 μπαχάρια
- 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 πρέζα ζάχαρη καστανή
- 1 κομμάτι ξύλο κανέλα
- 2 κουταλιές της σούπας πετιμέζι
- 1 ολόκληρα γαρύφαλλα
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού κρασί κόκκινο
- 3 μεγάλα κυδώνια
- 6 ολόκληρα λουκάνικα
- 1/2 χυμό λεμόνι
Shop this recipe
Essential ingredients
7071882
7064496
7064307
This item is no longer available
7231636
Load 4 more products
Start cooking
Καθαρίζετε τα κυδώνια αφαιρώντας τις φλούδες και τα κουκούτσια. Τα κόβετε σε χοντρές φέτες και τα ρίχνετε σε λίγο νερό με στημένο λεμόνι να μην μαυρίσουν. Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί βάζετε τα στραγγισμένα κυδώνια και τα αφήνετε να σοταριστούν από όλες τις πλευρές και να «αρπάξουν» λίγο χρώμα. Τότε πασπαλίζετε με τη ζάχαρη, περιχύνετε με το πετιμέζι και βράζετε για 1-2 λεπτά. Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε τα μπαχαρικά και συνεχίζετε το βράσιμο για 5 λεπτά. Ωστόσο, ψήνετε τα λουκάνικα στη σχάρα, να βγάλουντο λίπος τους και τα βάζετε και αυτά στα κυδώνια που βράζουν. Συνεχίζετε το μαγείρεμα για ακόμα πέντε λεπτά. Σερβίρετε με μπόλικο μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Christmas
Lunch
Autumn,Winter
Main courses
Shop this recipe
Essential ingredients
7071882
7064496
7064307
This item is no longer available
7231636
Load 4 more products