Recipe Search ResultsΛουκάνικο Μάνης με πορτοκάλι σε λεμονάτη σάλτσα σαφράν
Ab logo
  • Λουκάνικο Μάνης με πορτοκάλι σε λεμονάτη σάλτσα σαφράν

Λουκάνικο Μάνης με πορτοκάλι σε λεμονάτη σάλτσα σαφράν

by #MadeWithAB
Λουκάνικο Μάνης με πορτοκάλι σε λεμονάτη σάλτσα σαφράν

Difficulty

Average

Duration

31'- 60'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
Classic
Barbeque
Main courses
Λουκάνικο Μάνης με πορτοκάλι σε λεμονάτη σάλτσα σαφράν

Ingredients for 4 People

4 People
  • 2 συσκευασίες λουκάνικο Μάνης με πορτοκάλι ΑΒ Επιλογή
  • 1 κ. γ. ξύσμα λεμονιού
  • 4 στήμονες σαφράν διαλυμένοι σε 1 κ.σ. καυτό νερό
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 2 κ. σ. μουστάρδα

Shop this recipe

Essential ingredients
  • Λουκάνικα Μάνης Με Πορτοκάλι
    This item is no longer available
  • Λεμόνια Ελληνικά
    This item is no longer available
  • Start cooking

    Βυθίζουμε τα λουκάνικα σε ένα μπολ με κρύο νερό για 1 λεπτό. Τα ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά, γυρίζοντάς τα ενδιάμεσα για να ψηθούν από όλες τις πλευρές. Δεν τα τρυπάμε κατά το ψήσιμο για να μείνουν ζουμερά. Σάλτσα σαφράν: Ανακατεύουμε τον χυμό λεμονιού με το σαφράν, το ξύσμα και τη μουστάρδα και περιχύνουμε τα λουκάνικα μόλις βγουν από τη φωτιά. TIP Το σαφράν πάει πολύ με το πορτοκάλι που έχουν τα λουκάνικα και το κάρβουνο θέλει λεμόνι. Είναι ξινούτσικη σάλτσα χωρίς άλλη λιπαρή ουσία για να ισορροπήσει το λίπος του λουκάνικου. ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΑ Τσιπς τορτίγιας Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150° C. Παίρνουμε 3 μεγάλες τορτίγιες, τις κόβουμε σε τριγωνάκια και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με πάπρικα, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και τις ψήνουμε για 20 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο και, όταν κρυώσουν, θα είναι τραγανά. Γρήγορη πίκλα κολοκύθι Κόβουμε 3 κολοκυθάκια στη μέση, βγάζουμε τα σπόρια με ένα κουταλάκι του γλυκού και τα κόβουμε σε μπαστουνάκια. Ανακατεύουμε 1 κ.γ. αλάτι με 1 κ.σ. ξίδι και 2 κ.γ. ζάχαρη σε ένα μπρίκι και, μόλις πάρει βράση, αποσύρουμε και περιχύνουμε τα κολοκυθάκια. Τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για 30 λεπτά ή μέχρι την ώρα του φαγητού. Πριν από το σερβίρισμα, τα στραγγίζουμε καλά από τα υγρά και τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Κέτσαπ μπλάντι μέρι Σε ένα μπολ ανακατεύουμε 1/2 φλ. κέτσαπ με 1/3 φλ. χυμό ντομάτας, 6-7 σταγόνες ταμπάσκο, 30 ml βότκα, 30 ml χυμό λεμονιού και 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού. Δοκιμάζουμε και, αν χρειάζεται, διορθώνουμε τη γεύση. Αν έχουμε κι ένα κλαράκι σέλερι, το βάζουμε μέσα στο μπολ και αφήνουμε τη σάλτσα στην άκρη για το σερβίρισμα.
    Rating
    Not rated yet
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    Greek
    Classic
    Barbeque
    Dinner
    Winter
    Main courses
    • Λουκάνικο Μάνης με πορτοκάλι σε λεμονάτη σάλτσα σαφράν

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • Λουκάνικα Μάνης Με Πορτοκάλι
    This item is no longer available
  • Λεμόνια Ελληνικά
    This item is no longer available