Recipe Search ResultsΛουκάνικο γαλοπούλας
Ab logo
  • Λουκάνικο γαλοπούλας

Λουκάνικο γαλοπούλας

by Νίκος Μαούνης

Difficulty

Average

Duration

31'- 60'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
Classic
Fat Thursday
Main courses
Λουκάνικο γαλοπούλας

Ingredients for 4 People

4 People
  • 1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
  • 2 σφηνάκια γλυκό βερμούτ
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κ.γ. κάρι
  • 1 κ.γ. ρίγανη ξερή
  • 3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

Shop this recipe

Essential ingredients
  • Μουστάρδα 3 Πιπέρια 200 gr
    This item is no longer available
    7069760
  • Σκόρδα Ξερά Τεμάχιο Ελληνικά
    This item is no longer available
    7064239
  • Start cooking

    Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά σ’ ένα μπολ και περιχύνουμε τα λουκάνικα. Αφήνουμε να μαριναριστούν από 2 ώρες έως ένα βράδυ και στη συνέχεια τα ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για να μην αρπάξει η μαρινάτα, την οποία έχουμε στραγγίξει λίγο. Χαράζουμε ελαφρά το λουκάνικο ώστε να στραγγίζει το λίπος του. Μπορούμε, όμως, να το ψήσουμε και συμπαγές. Προτιμήστε το χαραγμένο διότι μπορεί να είναι λιγότερο ζουμερό, αλλά θα είναι περισσότερο γευστικό. Δεν το γυρίζουμε συνέχεια ώστε να ψήνεται και εσωτερικά. Όταν το τρυπήσουμε με το πιρούνι και είναι πια μαλακό, είναι έτοιμο. Έτσι κι αλλιώς, δεν χρειάζεται και πολλή ώρα. Tip: Για να μην καούν τα λουκάνικα, τοποθετήστε τη σχάρα σε απόσταση 10-15 εκατοστά από τη φωτιά.
    Rating
    Not rated yet
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    International
    Classic
    Fat Thursday
    Other
    All seasons
    Main courses
    • Λουκάνικο γαλοπούλας

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • Μουστάρδα 3 Πιπέρια 200 gr
    This item is no longer available
    7069760
  • Σκόρδα Ξερά Τεμάχιο Ελληνικά
    This item is no longer available
    7064239