Recipe Search ResultsΛουκουμάδες πακιστανικοί με φρέσκο βούτυρο, μέλι και αποξηραμένα φρούτα
Ab logo
  • Λουκουμάδες πακιστανικοί με φρέσκο βούτυρο, μέλι  και αποξηραμένα φρούτα

Λουκουμάδες πακιστανικοί με φρέσκο βούτυρο, μέλι και αποξηραμένα φρούτα

by Μυρσίνη Λαμπράκη

Difficulty

Hard

Duration

1'- 30'

Pricing

Low

Rating

1 of 5
Classic
Everyday recipe
Desserts
Λουκουμάδες πακιστανικοί με φρέσκο βούτυρο, μέλι  και αποξηραμένα φρούτα

Ingredients for 8 People

8 People
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 2 κουταλιές τη σούπας ψιλοκομμένα φρούτα κόντιτα (κεράσι, περγαμόντο, πορτοκάλι) (για το σιρόπι)
  • 2 κιλά μέλι (για το σιρόπι)
  • ηλιέλαιο για τηγάνισμα
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 5 γρ. αμμωνία
  • 100 γρ. βούτυρο γάλακτος
  • 50 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 100 ml γάλα
  • 1 λίτρο νερό (για το σιρόπι)

Start cooking

Σε ένα μπολ χτυπάτε το χλιαρό γάλα με το βούτυρο και τη ζάχαρη για 4-5 λεπτά. Προσθέτετε την αμμωνία και σιγά σιγά εναλλάξ, το σιμιγδάλι με το αλεύρι μέχρι να πάρει ένα ομοιογενές και συμπαγές μίγμα σαν ελαστική ζύμη ψωμιού. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ηλιέλαιο ή το σογιέλαιο και μόλις βράσει «κόβετε» σε κομμάτια τους λουκουμάδες και τους ρίχνετε μέσα. Τους τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Παράλληλα, ετοιμάζετε το σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα βράζετε το νερό με το μέλι για 10 περίπου λεπτά. Ρίχνετε και τα ψιλοκομμένα κόντιτα. Περιχύνετε τους ζεστούς λουκουμάδες με το καυτό σιρόπι και σερβίρετε αμέσως.

Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Dessert
All seasons
Desserts
  • Λουκουμάδες πακιστανικοί με φρέσκο βούτυρο, μέλι  και αποξηραμένα φρούτα