Λουκουμάδες πακιστανικοί με φρέσκο βούτυρο, μέλι και αποξηραμένα φρούτα
by Μυρσίνη Λαμπράκη
Difficulty
HardDuration
1'- 30'Pricing
LowRating
1 of 5Classic
Everyday recipe
Desserts
Shop this recipe

Ingredients for 8 People
- 100 γρ. αλεύρι
- 2 κουταλιές τη σούπας ψιλοκομμένα φρούτα κόντιτα (κεράσι, περγαμόντο, πορτοκάλι) (για το σιρόπι)
- 2 κιλά μέλι (για το σιρόπι)
- ηλιέλαιο για τηγάνισμα
- 500 γρ. ζάχαρη
- 5 γρ. αμμωνία
- 100 γρ. βούτυρο γάλακτος
- 50 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 100 ml γάλα
- 1 λίτρο νερό (για το σιρόπι)
Shop this recipe
Essential ingredients
7069573
7068201
7135652
7086868
Load 4 more products
Start cooking
Σε ένα μπολ χτυπάτε το χλιαρό γάλα με το βούτυρο και τη ζάχαρη για 4-5 λεπτά. Προσθέτετε την αμμωνία και σιγά σιγά εναλλάξ, το σιμιγδάλι με το αλεύρι μέχρι να πάρει ένα ομοιογενές και συμπαγές μίγμα σαν ελαστική ζύμη ψωμιού. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ηλιέλαιο ή το σογιέλαιο και μόλις βράσει «κόβετε» σε κομμάτια τους λουκουμάδες και τους ρίχνετε μέσα. Τους τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Παράλληλα, ετοιμάζετε το σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα βράζετε το νερό με το μέλι για 10 περίπου λεπτά. Ρίχνετε και τα ψιλοκομμένα κόντιτα. Περιχύνετε τους ζεστούς λουκουμάδες με το καυτό σιρόπι και σερβίρετε αμέσως.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Dessert
All seasons
Desserts
Shop this recipe
Essential ingredients
7069573
7068201
7135652
7086868
Load 4 more products