Recipe Search ResultsΜΑΤΣΑΤΑ ΧΡΥΣΗ ΣΕΙΡΑ MISKO ΜΕ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ
Ab logo
  • ΜΑΤΣΑΤΑ ΧΡΥΣΗ ΣΕΙΡΑ MISKO ΜΕ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ

ΜΑΤΣΑΤΑ ΧΡΥΣΗ ΣΕΙΡΑ MISKO ΜΕ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ

ΜΑΤΣΑΤΑ ΧΡΥΣΗ ΣΕΙΡΑ MISKO ΜΕ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ

Difficulty

Average

Duration

1'- 30'

Pricing

Low

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Main courses
ΜΑΤΣΑΤΑ ΧΡΥΣΗ ΣΕΙΡΑ MISKO ΜΕ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ

Ingredients for 4 People

4 People
  • 500 g Ματσάτα Χρυσή Σειρά MISKO
  • 600 g μοσχαρίσιος κιμάς
  • 4 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 100 g στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 αυγό
  • 2 μέτριες φλάσκες μελιτζάνες
  • 2 πελτές ντομάτας
  • 130 g αλεύρι

Start cooking

Σε μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αυγό και το γιαούρτι. Αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε το μείγμα. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα αλευρώνουμε. Τα τηγανίζουμε ελαφρά σε πολύ λίγο ελαιόλαδο. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και προσθέτουμε τις μελιτζάνες κομμένες σε μικρά κομμάτια. Τις σοτάρουμε για λίγα λεπτά και προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, τον πελτέ, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε τα κεφτεδάκια και βράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τη Ματσάτα Χρυσή Σειρά MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα σερβίρουμε με τη σάλτσα και γαρνίρουμε με τον φρέσκο βασιλικό.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Mediterranean
Classic
Everyday recipe
Lunch
Main courses
  • ΜΑΤΣΑΤΑ ΧΡΥΣΗ ΣΕΙΡΑ MISKO ΜΕ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ