Mάφιν ροδάκινο με πράσινο τσάι
by #MadeWithAB
Mάφιν ροδάκινο με πράσινο τσάι
Difficulty
EasyDuration
>60'Pricing
MediumRating
Not rated yetClassic
Everyday recipe
Desserts

Ingredients for 4 People
- 2 φλ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 3 κ. γ. μπέικιν πάουντερ
- 3 κ. γ. σόδα μαγειρικής
- 1 κ. γ. αλάτι
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο αβγό, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κ. γ. πράσινο τσάι, σε σκόνη
- 1 κάψουλα βανιλίνη
- 1 φλ. μέλι
- 1 φλ. ροδάκινα, ψιλοκομμένα
- 1 φλ. γάλα
- 2 κ. σ. ζάχαρη άχνη
- 1 φλ. γιαούρτι
Start cooking
Πασπαλίζουμε τα ροδάκινα με την άχνη και τα αφήνουμε για 1 ώρα στην άκρη.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C.
Αλείφουμε με ελαιόλαδο μια φόρμα για 12 μάφιν.
Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε το ελαιόλαδο με το αβγό, το τσάι και τη βανίλια.
Προσθέτουμε το μέλι και το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ενσωματωθούν και να διαλυθεί το μέλι.
Ρίχνουμε στο μείγμα εναλλάξ αλεύρι και γάλα και τελειώνουμε με αλεύρι.
Μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια και ψήνουμε για περίπου 25-30’ λεπτά‘. Ξεφορμάρουμε πάνω σε σχάρα για να κρυώσουν και συνοδεύουμε με ρόφημα λουίζας και γιαούρτι δίπλα στα μάφιν.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Dessert
All seasons
Desserts