Recipe Search ResultsΜάφινς χριστουγεννιάτικα με μπαχαρικά και αποξηραμένα φρούτα
Ab logo
  • Μάφινς χριστουγεννιάτικα με μπαχαρικά και αποξηραμένα φρούτα

Μάφινς χριστουγεννιάτικα με μπαχαρικά και αποξηραμένα φρούτα

by AB FOODSTORIES

Difficulty

Easy

Duration

31'- 60'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
Classic
Christmas
Desserts
Μάφινς χριστουγεννιάτικα με μπαχαρικά και αποξηραμένα φρούτα

Ingredients for 12 People

12 People
  • 175 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 175 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 175 γρ. αλεύρι, που φουσκώνει μόνο του
  • 5 κ. γ. μπέικιν πάουντερ
  • 5 κ. γ. κανέλα, σκόνη
  • 25 κ. γ. μπαχάρι, σκόνη
  • 120 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 5 κ. γ. γαρίφαλο, σε σκόνη
  • 2 κ. σ. κονιάκ
  • 120 γρ. διάφορα αποξηραμένα φρούτα (σταφίδες, κράνμπερις, μπλούμπερις ράσμπερις κ.λπ.)
  • 1 κ. σ. νερό ζεστό
  • κράνμπερις (ή άλλο κόκκινο φρούτο)
  • φυλλαράκια μέντας ή δυόσμου

Start cooking

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Σε ένα ταψάκι ειδικό για μάφινς βάζουμε 12 χάρτινες θήκες. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το κονιάκ και τα αποξηραμένα φρούτα. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και τα αβγά και χτυπάμε για περίπου 8-10 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τα μπαχαρικά. Προσθέτουμε τα στεγνά υλικά κοσκινισμένα στον κάδο του μίξερ και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2 λεπτά ακόμα, μέχρι να δημιουργηθεί ένα ωραίο, κρεμώδες μείγμα. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα μαζί με το κονιάκ. Ανακατεύουμε καλά, μοιράζουμε το μείγμα στις χάρτινες θήκες και ψήνουμε στο φούρνο για 25 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Δοκιμάζουμε με ένα καλαμάκι για σουβλάκι αν έχουν ψηθεί καλά και αν δούμε ότι έχει ακόμα υγρασία, συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1-2 λεπτά ακόμα. Βγάζουμε τα μάφινς από το φούρνο, τα ξεφορμάρουμε από τις θήκες και τα αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς. Για το γλάσο και τη διακόσμηση: Ανακατεύουμε την άχνη ζάχαρη προσθέτοντας σταδιακά το ζεστό νερό μέχρι να δημιουργήσουμε ένα παχύρρευστο γλάσο χωρίς σβόλους.Γλασάρουμε τα μάφινς με 1-1½ κουταλιά στην κορυφή, αφήνοντάς το να τρέξει λίγο στο πλάι. Βάζουμε στο κέντρο καθενός από ένα κράνμπερι και φυλλαράκια μέντας. Στήνουμε τα μάφινς σε μια στρογγυλή πιατέλα σε δεντράκι, για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Modern Greek
Classic
Christmas
Dessert
Winter
Desserts
  • Μάφινς χριστουγεννιάτικα με μπαχαρικά και αποξηραμένα φρούτα