Recipe Search ResultsΜάφινς καρότου με γλάσο λεμονιού
Ab logo
  • Μάφινς καρότου με γλάσο λεμονιού

Μάφινς καρότου με γλάσο λεμονιού

by AB FOODSTORIES

Difficulty

Easy

Duration

1'- 30'

Pricing

Low

Rating

Not rated yet
Classic
Christmas
Starters & nibbles
Μάφινς καρότου με γλάσο λεμονιού

Ingredients for 1 People

1 People
  • 170 γρ. αλεύρι
  • 2 κουτάκια βανιλίνη
  • 15 κ.γ. μαγειρική σόδα (σκόνη)
  • 5 κ.γ. αλάτι
  • 15 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
  • 125 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 3 αυγά
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 180 ml ελαιόλαδο
  • 50 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου (Για το γλάσο λεμονιού)
  • 50 γρ. χυμός λεμονιού (Για το γλάσο λεμονιού)
  • 270 γρ. καρότα, τριμμένα
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη (Για το γλάσο λεμονιού)

Start cooking

Μάφινς: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C, στη λειτουργία του αέρα. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα δισκάκι με 12 θήκες για μάφινς. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, την κανέλα, τη μαγειρική σόδα, το μπέικιν πάουντερ, τις βανιλίνες και το αλάτι. Σε άλλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε σταδιακά το ελαιόλαδο και το τριμμένο καρότο, χτυπώντας. Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο-λίγο το μείγμα αλευριού, χτυπώντας, μέχρι να φτιάξουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Το μοιράζουμε στις θήκες, γεμίζοντάς τις σχεδόν μέχρι επάνω. Ψήνουμε τα μάφινς για 15 - 20 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν -δοκιμάζουμε βυθίζοντας τη λάμα ενός μαχαιριού στο κέντρο ενός μάφιν: πρέπει να βγει στεγνή. Τα ξεφορμάρουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Γλάσο λεμονιού: Σε ένα μπολάκι χτυπάμε με το πιρούνι το τυρί κρέμα με το χυμό λεμονιού, μέχρι να φτιάξουμε ένα κρεμώδες μείγμα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε καλά -αν το μείγμα γίνει πολύ σφιχτό, αραιώνουμε με 1 κ.γ. νερό. Με ένα κουταλάκι μοιράζουμε το γλάσο πάνω στα κρύα μάφινς και σερβίρουμε.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Modern Greek
Classic
Christmas
Brunch
Winter
Starters & nibbles
  • Μάφινς καρότου με γλάσο λεμονιού