Start cooking
Κόβετε τον μαϊντανό σε μεγάλα κομμάτια και τον βάζετε στην άκρη. Μουσκεύετε το ψωμί και το σφίγγετε με τις παλάμες σας για να φύγει το νερό και το θρυματίζετε. Τοποθετείτε τον μαϊντανό και το κρεμμύδι σε ένα μίξερ και πολτοποιείτε τα υλικά. Προσθέτετε το ψωμί και συνεχίζετε το χτύπημα έως ότου το μίγμα γίνει σαν αλοιφή. Προσθέτετε τον κρόκο του αβγού και χτυπάτε, ώσπου να ανακατευτεί με το μίγμα. Ρίχνετε ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο αργά σε λεπτή και σταθερή ροή, εναλλάξ με το χυμό του λεμονιού και το ξίδι μέχρι να αναμειχθούν καλά και να πετύχετε μια λεία και κρεμώδη υφή. Δοκιμάζετε τη μαϊντανοσαλάτα και αλατοπιπερώνετε. Σερβίρετε με ψημένες φέτες ψωμί ή κριτσίνια.