facebook-pixel
Recipe Search ResultsΜακαρονάδα με λεμόνι, σκόρδο και πιπέρι
Ab logo
  • Μακαρονάδα με λεμόνι, σκόρδο και πιπέρι
Μακαρονάδα με λεμόνι, σκόρδο και πιπέρι

Μακαρονάδα με λεμόνι, σκόρδο και πιπέρι

by AB FOODSTORIES
1'- 30'
5/5

Ingredients forPeople

4 servings
  • 1 συσκευασία ζυμαρικά
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδα σκόρδου, κομμένη σε φετάκια
  • 1 κ. γ. πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 κ. γ. χυμός λεμονιού
  • λίγα φυλλαράκια φρέσκο θυμάρι (προαιρετικά)
  • τριμμένο πεκορίνο (για γαρνίρισμα)
  • 1 συσκευασία ζυμαρικά
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδα σκόρδου, κομμένη σε φετάκια
  • 1 κ. γ. πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 κ. γ. χυμός λεμονιού
  • λίγα φυλλαράκια φρέσκο θυμάρι (προαιρετικά)
  • τριμμένο πεκορίνο (για γαρνίρισμα)

Start cooking

Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente σε αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε και κρατάμε 1 φλ. από το νερό που έβρασαν. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για 1 – 2 λεπτά. Προσθέτουμε το θυμάρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά και το νερό που κρατήσαμε στην άκρη. Ανακατεύουμε για 1 – 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ώστε η σάλτσα να πάει παντού. Περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά με το τριμμένο πεκορίνο χωριστά.

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!