Maki rolls με γαρίδες, αγγούρι και μαγιονέζα wasabi
by Εύα Μονοχάρη
Difficulty
AverageDuration
>60'Pricing
MediumRating
Not rated yetClassic
Summer Meal
Main courses

Ingredients for 4 People
- 1,3 κ.γ. μίριν (για το ρύζι)
- 40 g ρυζόξυδο (για το ρύζι)
- 30 g ζάχαρη
- αλάτι
- 400 g ρύζι για σούσι
- Σάλτσα σόγιας
- Πίκλα τζίντζερ
- Nori
- 2 καρότα κομμένα σε στικς
- 2 αγγούρια κομμένα σε στικς
- 1 κ.γ. μίριν (για τις γαρίδες)
- 2 κ.σ. ρυζόξυδο (για τις γαρίδες)
- 2 λάιμ, τον χυμό τους
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. τζίντζερ τριμμένο
- 20 γαρίδες, καθαρισμένες
- Wasabi σε ποσότητα της επιλογής σας
- 150 g μαγιονέζα
Start cooking
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το ρυζόξυδο, το μίριν και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη και το αφήνουμε στην άκρη.
Μαγειρεύουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες και όταν είναι έτοιμο, προσθέτουμε το μείγμα που ετοιμάσαμε, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
Για τη μαγιονέζα: Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με το wasabi.
Για τις γαρίδες: Βράζουμε τις γαρίδες για 2-3’, σε νερό που κοχλάζει, αποσύρουμε, τις βγάζουμε από το νερό και τις τοποθετούμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το τζίντζερ, το ελαιόλαδο, τον χυμό, το ρυζόξυδο και το μίριν, μαρινάρουμε τις γαρίδες μέχρι να κρυώσει το ρύζι.
Για το σούσι: Τυλίγουμε το bamboo mat με μεμβράνη τροφίμων.
Επάνω του απλώνουμε το φύλλο nori και ένα στρώμα ρυζιού, από τη μια άκρη ως την άλλη απλώνουμε μια ποσότητα μαγιονέζας, γαρίδες, αγγούρι και καρότο.
Κλείνουμε καλά και σφιχτά τυλίγοντας σε ρολό και κόβουμε σε φέτες.
Συνεχίζουμε τη διαδικασία για όλα μας τα υλικά.
Σερβίρουμε το σούσι με wasabi και σάλτσα σόγιας.
Μαγειρεύουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες και όταν είναι έτοιμο, προσθέτουμε το μείγμα που ετοιμάσαμε, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
Για τη μαγιονέζα: Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με το wasabi.
Για τις γαρίδες: Βράζουμε τις γαρίδες για 2-3’, σε νερό που κοχλάζει, αποσύρουμε, τις βγάζουμε από το νερό και τις τοποθετούμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το τζίντζερ, το ελαιόλαδο, τον χυμό, το ρυζόξυδο και το μίριν, μαρινάρουμε τις γαρίδες μέχρι να κρυώσει το ρύζι.
Για το σούσι: Τυλίγουμε το bamboo mat με μεμβράνη τροφίμων.
Επάνω του απλώνουμε το φύλλο nori και ένα στρώμα ρυζιού, από τη μια άκρη ως την άλλη απλώνουμε μια ποσότητα μαγιονέζας, γαρίδες, αγγούρι και καρότο.
Κλείνουμε καλά και σφιχτά τυλίγοντας σε ρολό και κόβουμε σε φέτες.
Συνεχίζουμε τη διαδικασία για όλα μας τα υλικά.
Σερβίρουμε το σούσι με wasabi και σάλτσα σόγιας.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Japanese
Classic
Summer Meal
Lunch
Summer
Main courses