Recipe Search ResultsΜανιάτικη Τυρόπιτα
Ab logo
  • Μανιάτικη Τυρόπιτα

Μανιάτικη Τυρόπιτα

Αναζητάς συνοδευτικό πιάτο για το πασχαλινό αρνί; Τι καλύτερο από μία νόστιμη μανιάτικη τυρόπιτα που θα ικανοποιήσει μικρούς και μεγάλους;

Difficulty

Easy

Duration

>60'

Pricing

Medium

Rating

5 of 5
Classic
Easter
Μανιάτικη Τυρόπιτα

Ingredients for 8 People

8 People
  • 400 g ΑΒ αλεύρι ζυμωτό (για τη ζύμη)
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι (για τη ζύμη)
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (για τη ζύμη)
  • 265 ml νερό (για τη ζύμη)
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι (για τη ζύμη)
  • 500 g φέτα (για τη γέμιση)
  • 400 g ανθότυρος (για τη γέμιση)
  • 1 Ματσάκι μάραθος (για τη γέμιση)
  • 4 αβγά (για τη γέμιση)
  • 800 ml γάλα (για τη γέμιση)
  • 30 ml ελαιόλαδο (για τη γέμιση)
  • 2 κουτ. σούπας σιμιγδάλι (για τη γέμιση)
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι (για τη γέμιση)

Shop this recipe

Essential ingredients

Start cooking

1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για το φύλλο και ανοίγουμε ένα μεγάλο φύλλο το οποίο απλώνουμε σε λαδωμένο ταψί, αφήνοντας τις άκρες του να εξέχουν για να σκεπάσουμε την πίτα. 2. Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε τα τυριά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης. 3. Ρίχνουμε τη γέμιση στο ταψί και γυρίζουμε το φύλλο προς τα μέσα ώστε να σκεπαστούν οι άκρες και να μείνει το κέντρο ανοιχτό (σαν τάρτα). 4. Λαδώνουμε το φύλλο και ψήνουμε στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου, στις αντιστάσεις στους 200ο C για περίπου 50’.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Easter
Lunch
  • Μανιάτικη Τυρόπιτα

Shop this recipe

Essential ingredients