Μανιτάρια γεμιστά γκρατέν, με αρωματικά τυριά
by AB FOODSTORIES
Difficulty
EasyDuration
31'- 60'Pricing
MediumRating
Not rated yetClassic
Christmas
Starters & nibbles

Ingredients for 6 People
- 20 μεγάλα, λευκά μανιτάρια
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
- αλάτι
- 25 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 100 γρ. τυρί κρέμα
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 5 ματσάκι σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
- λίγο ελαιόλαδο, για το τελείωμα
- 80 γρ. γραβιέρα πικάντικη
- 5 γρ. ψίχουλα ψωμιού ή φρυγανιά τριμμένη
Start cooking
Με μια νωπή πετσέτα σκουπίζουμε τα μανιτάρια, αφαιρούμε τα κοτσανάκια τους τα οποία ψιλοκόβουμε σε ένα μπολ.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε στο βούτυρο το κρεμμύδι, τα ψιλοκομμένα κοτσάνια των μανιταριών, το σκόρδο και το μαϊντανό.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα, το σχοινόπρασο και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Προσθέτουμε και το μείγμα του τηγανιού, την γραβιέρα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε τα μανιτάρια με το μείγμα.
Αραδιάζουμε τα μανιτάρια σε μια λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Πασπαλίζουμε με τα ψίχουλα ψωμιού ή την τριμμένη φρυγανιά και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Ψήνουμε τα μανιτάρια για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Modern Greek
Classic
Christmas
Lunch,Dinner
Winter
Starters & nibbles