Recipe Search ResultsΜανιταρόσουπα με γλυκοπατάτα και κρέμα σκόρδου
Ab logo
  • Μανιταρόσουπα με γλυκοπατάτα και κρέμα σκόρδου

Μανιταρόσουπα με γλυκοπατάτα και κρέμα σκόρδου

by #MadeWithAB
Οι σούπες του φθινοπώρου

Difficulty

Easy

Duration

>60'

Pricing

Low

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Soup
Μανιταρόσουπα με γλυκοπατάτα και κρέμα σκόρδου

Ingredients for 6 People

6 People
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 800 g. ανάμεικτα μανιτάρια (λευκά, μικρά στρογγυλά ή πιο μεγάλα πορτομπέλο, πλευρώτους), καθαρισμένα και κομμένα σε μέτρια κομμάτια
  • 2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 μέτριες γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και τριμμένες στον τρίφτη
  • 200 g λευκό κρασί ή 100 γρ. κονιάκ
  • 1 φλ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 200 g γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κ.γ. κόλιανδρος, σε σκόνη
  • 750 g ζωμός κότας ή λαχανικών ή νερό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • πάπρικα
  • 7 σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ρίγανη ξερή, τριμμένη
  • 2 φλ. νερό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Start cooking

Κρέμα σκόρδου: Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το σκόρδο με το νερό και το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε το σκόρδο μέχρι να μαλακώσει και να εξατμιστεί σχεδόν όλο το νερό. Λιώνουμε τις σκελίδες σκόρδου με ένα πιρούνι και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη. Ανακατεύουμε και κρατάμε την κρέμα στην άκρη. Σούπα: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 2’,μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, δυναμώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε αρκετό πιπέρι και τον κόλιανδρο και σοτάρουμε για 4-5, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι τα μανιτάρια να ροδίσουν και να στεγνώσουν. Προσθέτουμε τις πατάτες και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον ζωμό. Αλατίζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 25’ με σκεπασμένη την κατσαρόλα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό. Πολτοποιούμε τη σούπα με ραβδομπλέντερ, προσθέτουμε την κρέμα σκόρδου και την ξαναζεσταίνουμε στη φωτιά για 2-3’. Μοιράζουμε τη σούπα σε βαθιά πιάτα ή σε μπολ και σε κάθε μερίδα βάζουμε από λίγο γιαούρτι. Πασπαλίζουμε με πάπρικα και σερβίρουμε.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Soup
  • Μανιταρόσουπα με γλυκοπατάτα και κρέμα σκόρδου