Μανιταρόσουπα βελουτέ με μπέικον και ψητό ψωμάκι
by Πηγή ΑΒ Μagazine
Difficulty
AverageDuration
31'- 60'Pricing
MediumRating
5 of 5Classic
Christmas
Soup
Shop this recipe

Ingredients for 1 People
- 50 γρ μπέικον
- πιπέρι
- Αλάτι
- 1/2 λεμόνι (χυμός)
- πάπρικα
- 6 φλιτζάνια ζωμό κότας
- λίγο σκόρδο
- 100 γρ κρέμα γάλακτος
- 5 κουτ. σούπας αλεύρι
- 4 κουτ. σούπας βούτυρο
- 250 γρ. Μανιτάρια πορτομπέλο
- 1 κρεμμύδι
- 5 κ.σ. γιαούρτι
Shop this recipe
Essential ingredients
7070775
7062943
7064458
7069482
Load 4 more products
Start cooking
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια. Κόβουμε το μπέικον και το κρεμμύδι σε μικρά κυβάκια. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε με το βούτυρο το μπέικον και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Σοτάρουμε μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το αλατοπίπερο, τα μυρωδικά και τον χυμό λεμονιού και ανακατέβουμε καλά. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατέβουμε σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το ζωμό και τη κρέμα γάλακτος και βράζουμε για 15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και την περνάμε από το μπλέντερ για να γίνει κρέμα. Φρυγανίζουμε λεπτές φετούλες ψωμιού και σερβίρουμε μαζί με τη σούπα σε μπολ ή βαθύ πιάτο. Πριν το σερβίρισμα, βάζουμε στο κέντρο της σούπας, σε κάθε πιάτο, από μια κουταλιά γιαούρτι.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Christmas
Dinner
All seasons
Soup
Shop this recipe
Essential ingredients
7070775
7062943
7064458
7069482
Load 4 more products