Recipe Search ResultsΜαραθοπιτάκια με αμύγδαλο
Ab logo
  • Μαραθοπιτάκια με αμύγδαλο

Μαραθοπιτάκια με αμύγδαλο

by AB Food Stories

Difficulty

Easy

Duration

31'- 60'

Pricing

Low

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Pizza/pie
Μαραθοπιτάκια με αμύγδαλο

Ingredients for 15 People

15 People
  • 100 ml ελαιόλαδο + επιπλέον για τα φύλλα
  • 500 g μαραθόριζες, ψιλοκομμένες
  • 1 ματσάκι φρέσκος μάραθος, ψιλοκομμένος (κρατάμε λίγο για το σερβίρισμα)
  • 300 g φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 500 g φρέσκο σπανάκι, καθαρισμένο, ψιλοκομμένο
  • 5 φύλλα κρούστας
  • 100 g αμύγδαλα, καβουρδισμένα και κοπανισμένα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Start cooking

• Σε μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το μετρημένο λάδι, τις μαραθόριζες, τον μάραθο, τα κρεμμυδάκια, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 3-5 λεπτά, έπειτα τη χαμηλώνουμε αρκετά, ρίχνουμε το σπανάκι και μαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά, με σκεπασμένο σκεύος, μέχρι τα υλικά να μαλακώσουν. Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσουν. • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Βάζουμε τα φύλλα κρούστας στον πάγκο και τα κόβουμε από τη φαρδιά πλευρά σε 3 λωρίδες. Λαδώνουμε μία μία τις λωρίδες, βάζουμε από μία γεμάτη κουταλιά της σούπας στην άκρη του φύλλου και τυλίγουμε σε τρίγωνα πιτάκια. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά και τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Τα αλείφουμε με λάδι και τα ραντίζουμε με νερό. • Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Τα σερβίρουμε σκορπίζοντας πάνω τους ψιλοκομμένο μάραθο και τα αμύγδαλα.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Snack
All seasons
Pizza/pie
  • Μαραθοπιτάκια με αμύγδαλο