facebook-pixel
Recipe Search ResultsΜαρινάδα για μπουτάκι αρνίσιο ή κατσικίσιο στον φούρνο
Ab logo
  • Μαρινάδα για μπουτάκι αρνίσιο ή κατσικίσιο στον φούρνο
Μαρινάδα για μπουτάκι αρνίσιο ή κατσικίσιο στον φούρνο

Μαρινάδα για μπουτάκι αρνίσιο ή κατσικίσιο στον φούρνο

by Μυρσίνη Λαμπράκη
Easy
1'- 30'
4/5
Low

Ingredients forPeople

4 servings
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο χονδροκομμένες
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 κλαδάκια φρέσκο δενδρολίβανο
  • 1 μεγάλο λεμόνι (ξύσμα)
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού κρασί λευκό
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι χονδρό
  • 1 κουταλιά της σούπας πράσινο πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο χονδροκομμένες
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 κλαδάκια φρέσκο δενδρολίβανο
  • 1 μεγάλο λεμόνι (ξύσμα)
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού κρασί λευκό
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι χονδρό
  • 1 κουταλιά της σούπας πράσινο πιπέρι

Start cooking

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε όλα τα παραπάνω υλικά και ακουμπάτε μέσα το μπουτάκι, το οποίο πριν έχετε πλύνει και του έχετε κάνει 4-5 εγκοπές με ένα μυτερό μαχαίρι. Το αφήνετε να μαριναριστεί για 5-6 ώρες φροντίζοντας να το γυρίζετε ώστε να το πιάσει η μαρινάδα. Ψήνετε σε φούρνο, σε ταψί ή σε γάστρα σκέτο ή μαζί με πατατούλες αφού περιχύσετε με τη μισή μαρινάδα του και προσθέσετε λίγο ακόμα ελαιόλαδο ή μια κουταλιά της σούπας φρέσκο βούτυρο.

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Other
All seasons
Side dishes

Shop recipe for 4 servings

  • 7068814
  • Σκόρδα ξερά Τεμάχιο
    This item is no longer available
    7064248