Recipe Search ResultsΜαρινάδα για μπουτάκι αρνίσιο ή κατσικίσιο στον φούρνο
Ab logo
  • Μαρινάδα για μπουτάκι αρνίσιο ή κατσικίσιο στον φούρνο

Μαρινάδα για μπουτάκι αρνίσιο ή κατσικίσιο στον φούρνο

by Μυρσίνη Λαμπράκη

Difficulty

Easy

Duration

1'- 30'

Pricing

Low

Rating

4 of 5
Classic
Everyday recipe
Side dishes
Μαρινάδα για μπουτάκι αρνίσιο ή κατσικίσιο στον φούρνο

Ingredients for 4 People

4 People
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο χονδροκομμένες
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 κλαδάκια φρέσκο δενδρολίβανο
  • 1 μεγάλο λεμόνι (ξύσμα)
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού κρασί λευκό
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι χονδρό
  • 1 κουταλιά της σούπας πράσινο πιπέρι

Shop this recipe

Essential ingredients
  • Σκόρδα ξερά Τεμάχιο
    This item is no longer available
    7064248
  • 7068814
  • Start cooking

    Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε όλα τα παραπάνω υλικά και ακουμπάτε μέσα το μπουτάκι, το οποίο πριν έχετε πλύνει και του έχετε κάνει 4-5 εγκοπές με ένα μυτερό μαχαίρι. Το αφήνετε να μαριναριστεί για 5-6 ώρες φροντίζοντας να το γυρίζετε ώστε να το πιάσει η μαρινάδα. Ψήνετε σε φούρνο, σε ταψί ή σε γάστρα σκέτο ή μαζί με πατατούλες αφού περιχύσετε με τη μισή μαρινάδα του και προσθέσετε λίγο ακόμα ελαιόλαδο ή μια κουταλιά της σούπας φρέσκο βούτυρο.

    Rating
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    Greek
    Classic
    Everyday recipe
    Other
    All seasons
    Side dishes
    • Μαρινάδα για μπουτάκι αρνίσιο ή κατσικίσιο στον φούρνο

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • Σκόρδα ξερά Τεμάχιο
    This item is no longer available
    7064248
  • 7068814