Μαρινάδα για μπουτάκι αρνίσιο ή κατσικίσιο στον φούρνο
by Μυρσίνη Λαμπράκη
Difficulty
EasyDuration
1'- 30'Pricing
LowRating
4 of 5Classic
Everyday recipe
Side dishes
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδο χονδροκομμένες
- 2 φύλλα δάφνης
- 2 κλαδάκια φρέσκο δενδρολίβανο
- 1 μεγάλο λεμόνι (ξύσμα)
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού κρασί λευκό
- 1 κουταλιά της σούπας αλάτι χονδρό
- 1 κουταλιά της σούπας πράσινο πιπέρι
Shop this recipe
Essential ingredients
7064248
7068814
7133892
7062945
Load 4 more products
Start cooking
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε όλα τα παραπάνω υλικά και ακουμπάτε μέσα το μπουτάκι, το οποίο πριν έχετε πλύνει και του έχετε κάνει 4-5 εγκοπές με ένα μυτερό μαχαίρι. Το αφήνετε να μαριναριστεί για 5-6 ώρες φροντίζοντας να το γυρίζετε ώστε να το πιάσει η μαρινάδα. Ψήνετε σε φούρνο, σε ταψί ή σε γάστρα σκέτο ή μαζί με πατατούλες αφού περιχύσετε με τη μισή μαρινάδα του και προσθέσετε λίγο ακόμα ελαιόλαδο ή μια κουταλιά της σούπας φρέσκο βούτυρο.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Other
All seasons
Side dishes
Shop this recipe
Essential ingredients
7064248
7068814
7133892
7062945
Load 4 more products