Recipe Search ResultsΜαριναρισμένα μπριζολάκια λαιμού με κρεμμύδια και πάπρικα
Ab logo
  • Μαριναρισμένα μπριζολάκια λαιμού με κρεμμύδια και πάπρικα

Μαριναρισμένα μπριζολάκια λαιμού με κρεμμύδια και πάπρικα

by AB FOODSTORIES

Difficulty

Easy

Duration

>60'

Pricing

Medium

Rating

5 of 5
Classic
Barbeque,Father's day,Mother's Day,Fat Thursday
Main courses
Μαριναρισμένα μπριζολάκια λαιμού με κρεμμύδια και πάπρικα

Ingredients for 4 People

4 People
  • 600 γρ. χοιρινά μπριζολάκια λαιμού, λεπτοκομμένα
  • 2 κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
  • 3 σκελίδες σκόρδου, ελαφρώς κοπανισμένες
  • 60 γρ. μουστάρδα καυτερή
  • 2 κ. σ. πάπρικα καπνιστή
  • 1/2 κ. γ. πιπέρι καγιέν, προαιρετικά
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 1-2 λεμόνια (Για το σερβίρισμα)
  • ρίγανη ξερή, τριμμένη (Για το σερβίρισμα)

Shop this recipe

Essential ingredients

Start cooking

Βάζουμε τα μπριζολάκια σε ένα ταψάκι, τα πασπαλίζουμε καλά με αλατοπίπερο και τα τρίβουμε με τα σκόρδα και την πάπρικα. Αλατίζουμε τα κρεμμύδια και τα ανακατεύουμε με τα μπριζολάκια. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, το καγιέν και το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και αφήνουμε το κρέας να μαριναριστεί είτε για 2 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου είτε μέχρι 12 ώρες στο ψυγείο. Δεν τα σκουπίζουμε ούτε τα τινάζουμε και τα ψήνουμε για περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν αλλά να παραμείνουν ζουμερά. Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, περιχύνουμε με όσο χυμό λεμονιού μάς αρέσει και συνοδεύουμε με ξεροψημένες πίτες για σουβλάκι και πατάτες τηγανητές.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Barbeque,Father's day,Mother's Day,Fat Thursday
Lunch,Dinner
All seasons
Main courses
  • Μαριναρισμένα μπριζολάκια λαιμού με κρεμμύδια και πάπρικα

Shop this recipe

Essential ingredients