Recipe Search ResultsΜαριναρισμένο κοτόπουλο, με γλάσο μελιού & μουστάρδας
Ab logo
  • Μαριναρισμένο κοτόπουλο, με γλάσο μελιού & μουστάρδας

Μαριναρισμένο κοτόπουλο, με γλάσο μελιού & μουστάρδας

by Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Difficulty

Average

Duration

31'- 60'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Main courses
Μαριναρισμένο κοτόπουλο, με γλάσο μελιού & μουστάρδας

Ingredients for 4 People

4 People
  • 1 μικρό κοτόπουλο (για τη μαρινάδα)
  • 2 κουταλιές σούπας μουστάρδα με μπαλσάμικο (για το γλάσο)
  • 1 λεμόνια σε χυμό (για το γλάσο)
  • 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο (για το γλάσο)
  • 2 πρέζες σκόρδο αποξηραμένο (για το γλάσο)
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (για τη μαρινάδα)
  • 5 φλιτζάνια κρύο νερό (για τη μαρινάδα)
  • 2 κουταλιές σούπας ξίδι από κρασί (για τη μαρινάδα)
  • 2 κλωνάρια μαϊντανό (για τη μαρινάδα)
  • 2 κουταλιές σούπας θυμάρι (για τη μαρινάδα)
  • 5 σκελίδες σκόρδο (για τη μαρινάδα)
  • 2 κουταλιές σούπας ρίγανη αποξηραμένη (για τη μαρινάδα)
  • 2 κουταλιές σούπας δεντρολίβανο (για τη μαρινάδα)
  • 1 κουταλιά σούπας ανάμεικτα πιπέρια σε κόκκους (για τη μαρινάδα)
  • 2 κουταλιές σούπας αλάτι (για τη μαρινάδα)
  • 2 κουταλιές σούπας μέλι (για το γλάσο)

Shop this recipe

Essential ingredients
  • 7135652
  • Μουστάρδα 3 Πιπέρια 200 gr
    This item is no longer available
    7069760
  • Λεμόνια Συσκευασμένα Ελληνικά
    This item is no longer available
    7062945
  • Start cooking

    Σε μεγάλο μπολ, κεραμικό ή γυάλινο, βάζουμε τα υλικά της μαρινάδας (εκτός από το ελαιόλαδο). Σχίζουμε το κοτόπουλο στην πλάτη, από την ουρά προς τον λαιμό, με ψαλίδι κουζίνας ή κοφτερό μαχαίρι. Το πατάμε με τις παλάμες μας, ώσπου να γίνει πλακέ. Το βουτάμε στη μαρινάδα και το αφήνουμε για 4 έως 24 ώρες. Το στραγγίζουμε, το σκουπίζουμε με χαρτί και το αφήνουμε να πάρει θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια λαδώνουμε τη σχάρα και την ανεβάζουμε ψηλά. Μόλις σβήσουν τα κάρβουνα, τα απλώνουμε κατά μήκος της ψησταριάς. Αλείφουμε το κοτόπουλο με ελαιόλαδο και το τοποθετούμε με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε να ψηθεί για 15'.Υστερα αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και το αναποδογυρίζουμε. Κατεβάζουμε τη σχάρα και συγκεντρώνουμε τα κάρβουνα από κάτω του. Ανακατεύουμε τα υλικά του γλάσου και αλείφουμε το μείγμα σε όλη την επιφάνεια του. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 45', αναποδογυρίζοντας το κάθε 15'. Όταν τα υγρά γίνουν διάφανα, τότε το κοτόπουλό μας είναι έτοιμο. Το αφήνουμε σκεπασμένο για 10' και σερβίρουμε.
    Rating
    Not rated yet
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    International
    Classic
    Everyday recipe
    Lunch
    All seasons
    Main courses
    • Μαριναρισμένο κοτόπουλο, με γλάσο μελιού & μουστάρδας

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • 7135652
  • Μουστάρδα 3 Πιπέρια 200 gr
    This item is no longer available
    7069760
  • Λεμόνια Συσκευασμένα Ελληνικά
    This item is no longer available
    7062945