Μαριναρισμένο κοτόπουλο, με γλάσο μελιού & μουστάρδας
by Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Difficulty
AverageDuration
31'- 60'Pricing
MediumRating
Not rated yetClassic
Everyday recipe
Main courses
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 1 μικρό κοτόπουλο (για τη μαρινάδα)
- 2 κουταλιές σούπας μουστάρδα με μπαλσάμικο (για το γλάσο)
- 1 λεμόνια σε χυμό (για το γλάσο)
- 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο (για το γλάσο)
- 2 πρέζες σκόρδο αποξηραμένο (για το γλάσο)
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (για τη μαρινάδα)
- 5 φλιτζάνια κρύο νερό (για τη μαρινάδα)
- 2 κουταλιές σούπας ξίδι από κρασί (για τη μαρινάδα)
- 2 κλωνάρια μαϊντανό (για τη μαρινάδα)
- 2 κουταλιές σούπας θυμάρι (για τη μαρινάδα)
- 5 σκελίδες σκόρδο (για τη μαρινάδα)
- 2 κουταλιές σούπας ρίγανη αποξηραμένη (για τη μαρινάδα)
- 2 κουταλιές σούπας δεντρολίβανο (για τη μαρινάδα)
- 1 κουταλιά σούπας ανάμεικτα πιπέρια σε κόκκους (για τη μαρινάδα)
- 2 κουταλιές σούπας αλάτι (για τη μαρινάδα)
- 2 κουταλιές σούπας μέλι (για το γλάσο)
Shop this recipe
Essential ingredients
7135652
7145891
7069760
7062945
Load 4 more products
Start cooking
Σε μεγάλο μπολ, κεραμικό ή γυάλινο, βάζουμε τα υλικά της μαρινάδας (εκτός από το ελαιόλαδο). Σχίζουμε το κοτόπουλο στην πλάτη, από την ουρά προς τον λαιμό, με ψαλίδι κουζίνας ή κοφτερό μαχαίρι. Το πατάμε με τις παλάμες μας, ώσπου να γίνει πλακέ. Το βουτάμε στη μαρινάδα και το αφήνουμε για 4 έως 24 ώρες. Το στραγγίζουμε, το σκουπίζουμε με χαρτί και το αφήνουμε να πάρει θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια λαδώνουμε τη σχάρα και την ανεβάζουμε ψηλά. Μόλις σβήσουν τα κάρβουνα, τα απλώνουμε κατά μήκος της ψησταριάς. Αλείφουμε το κοτόπουλο με ελαιόλαδο και το τοποθετούμε με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε να ψηθεί για 15'.Υστερα αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και το αναποδογυρίζουμε. Κατεβάζουμε τη σχάρα και συγκεντρώνουμε τα κάρβουνα από κάτω του. Ανακατεύουμε τα υλικά του γλάσου και αλείφουμε το μείγμα σε όλη την επιφάνεια του. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 45', αναποδογυρίζοντας το κάθε 15'. Όταν τα υγρά γίνουν διάφανα, τότε το κοτόπουλό μας είναι έτοιμο. Το αφήνουμε σκεπασμένο για 10' και σερβίρουμε.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses
Shop this recipe
Essential ingredients
7135652
7145891
7069760
7062945
Load 4 more products