Recipe Search ResultsΜαρουλοσαλάτα µε καλαµπόκι, αρακά και ροζ λαδολέµονο
Ab logo
  • Μαρουλοσαλάτα µε καλαµπόκι, αρακά και ροζ λαδολέµονο

Μαρουλοσαλάτα µε καλαµπόκι, αρακά και ροζ λαδολέµονο

by AB FOODSTORIES
Για το Πασχαλινό Τραπέζι

Difficulty

Easy

Duration

1'- 30'

Pricing

Low

Rating

Not rated yet
Vegetarian
Easter
Salad
Μαρουλοσαλάτα µε καλαµπόκι, αρακά και ροζ λαδολέµονο

Ingredients for 4 People

4 People
  • 1 κ. σ. μουστάρδα, απαλή
  • 1 κ. σ. γιαούρτι στραγγγιστό
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης, από βάζο
  • 1 χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι
  • 1 κ. γ. ζάχαρη καστανή
  • 100 ml έ. π. ελαιόλαδο
  • 2 μαρούλια, καθαρισμένα από τα χοντρά εξωτερικά φύλλα, ψιλοκομμένα
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 φλ. άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. καλαμπόκι (από κονσέρβα), καλά στραγγισμένο
  • 1 φλ. αρακά, βρασμένο

Start cooking

• Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τα υλικά για το λαδολέμονο και τα πολτοποιούμε καλά, ώστε να φτιάξουμε ένα λείο και κρεμώδες μείγμα. • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της σαλάτας και τα ανακατεύουμε καλά. Περιχύνουμε με το λαδολέμονο και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε σε μεγάλη και βαθιά πιατέλα και σερβίρουμε αμέσως. • Αν ετοιμάσουμε από νωρίς τη σαλάτα δεν ρίχνουμε το λαδολέμονο, παρά την τελευταία στιγμή πριν το σερβίρισμα.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Vegetarian
Easter
Other
Spring
Salad
  • Μαρουλοσαλάτα µε καλαµπόκι, αρακά και ροζ λαδολέµονο