Μασουράκια Χιώτικα
Για πασχαλινό γλυκό, δοκιμάστε κάτι διαφορετικό. Τα μασουράκια Χίου θα σας ταξιδέψουν με τη χαρακτηριστική γεύση τους.
Difficulty
EasyDuration
>60'Pricing
MediumRating
Not rated yetClassic
Easter
Desserts
Shop this recipe

Ingredients for 8 People
- 6 φύλλα φύλλα κρούστα
- 200 g γλυκό μαστίχα
- 250 g αμυγδαλόψιχα
- 1 ασπράδι αβγό
- 2 κρυσταλλάκι μαστίχας
- 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
- 100 g βούτυρο λιωμένο
- 20 g ανθόνερο
- Άχνη ζάχαρη (για το σερβίρισμα)
Shop this recipe
Essential ingredients
7069155
7067724
7088478
7082725
Load 4 more products
Start cooking
1. Ζεσταίνουμε το υποβρύχιο σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων για μερικά δευτερόλεπτα και αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία του, αλλά να παραμείνει ρευστό. 2. Χτυπάμε το ασπράδι σε σφιχτή μαρέγκα μαζί με το αλάτι και αναμειγνύουμε με την αμυγδαλόψιχα και το υποβρύχιο. 3. Ανοίγουμε το φύλλο και το κόβουμε σε τρεις λωρίδες. 4. Βουτυρώνουμε το κάθε κομμάτι φύλλου, γεμίζουμε, κλείνουμε τις άκρες προς τα μέσα και τυλίγουμε σε ρολό. 5. Αραδιάζουμε σε ταψί, βουτυρώνουμε τα μασουράκια και ψήνουμε στους 170ο C για περίπου 20’. 6. Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο ραντίζουμε με ανθόνερο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Easter
Dessert
Desserts
Shop this recipe
Essential ingredients
7069155
7067724
7088478
7082725
Load 4 more products