Recipe Search ResultsΜαυρόασπρο Μπράουνις
Ab logo
  • Μαυρόασπρο Μπράουνις

Μαυρόασπρο Μπράουνις

by Πηγή ΑΒ Μagazine

Difficulty

Hard

Duration

>60'

Pricing

High

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Desserts
Μαυρόασπρο Μπράουνις

Ingredients for 6 People

6 People
  • 150 γρ. μαργαρίνη μαλακωμένη
  • 170 γρ. σοκολάτα γάλακτος
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 2 αβγά
  • 120 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 70 γρ. κράvμπερις
  • 1 κουταλιά λικέρ πορτοκαλιού προαιρετικά
  • 100 γρ. άσπρη σοκολάτα (για την επικάλυψη)
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης

Shop this recipe

Essential ingredients
  • ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ  250 GR
    This item is no longer available
    7144851
  • ΖΑΧΑΡΗ ΛΕΥΚΗ  1 KG
    This item is no longer available
    7070127
  • Φαρίνα  500 gr
    500 gr
    1,04 Ε/ Kg
    €0,52
    7070796
  • Start cooking

    Χτυπάτε στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη. Λιώνετε τη σοκολάτα γάλακτος σε μπεν μαρί και την προσθέτετε στο μίγμα. Ρίχνετε τα αβγά και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Ανακατεύετε το αλεύρι με τα κράμπερις και τα προσθέτετε στο μίγμα. Το ρίχνετε σε ένα ταψί 20Χ20εκ. σκεπασμένο με λαδόκολλα.

    Ψήνετε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 175οC για 30 λεπτά. Δοκιμάζετε αν ψήθηκε βυθίζοντας τη λάμα ενός μαχαιριού στο κέντρο του. Αν βγει καθαρή, το μπράουνις είναι έτοιμο. Το βγάζετε από τον φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς.

    Ετοιμάζετε την επικάλυψη: Τρίβετε τη σοκολάτα ή την ψιλοκόβετε. Ζεσταίνετε τα ¾ της κρέμας και τη μεταφέρετε σε μπολ. Ρίχνετε την τριμμένη σοκολάτα και την ανακατεύετε μέχρι να λιώσει. Αφήνετε να κρυώσει το μίγμα.

    Χτυπάτε στο μεταξύ την υπόλοιπη κρέμα σε σαντιγί, την προσθέτετε στο κρύο μίγμα της άσπρης σοκολάτας με προσεχτικές κινήσεις και προσθέτετε το λικέρ. Όταν κρυώσει εντελώς, την απλώνετε στην επιφάνεια του ψημένου μπράουνις. Αφήνετε να στερεοποιηθεί η επικάλυψη και κόβετε το γλυκό σε τετράγωνα κομμάτια. Τα βάζετε σε μεγάλα καραμελόχαρτα.

    TIP Μπορείτε να προσθέσετε ακόμα φιστίκια Αιγίνης, καρύδια χοντροκομμένα ή αμύγδαλα καβουρδισμένα. Για να μπορέσετε να τρίψετε τη σοκολάτα στον τρίφτη, την αφήνετε στο ψυγείο αρκετή ώρα για να παγώσει, ώστε να μη λιώνει με τη θερμότητα του χεριού σας.

    Rating
    Not rated yet
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    International
    Classic
    Everyday recipe
    Dessert
    All seasons
    Desserts
    • Μαυρόασπρο Μπράουνις

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ  250 GR
    This item is no longer available
    7144851
  • ΖΑΧΑΡΗ ΛΕΥΚΗ  1 KG
    This item is no longer available
    7070127
  • Φαρίνα  500 gr
    500 gr
    1,04 Ε/ Kg
    €0,52
    7070796