Recipe Search ResultsΜαυρομάτικα με κοτόπουλο και πράσινες ελιές
Ab logo
  • Μαυρομάτικα με κοτόπουλο και πράσινες ελιές

Μαυρομάτικα με κοτόπουλο και πράσινες ελιές

by Βίκυ Σμυρλή

Difficulty

Average

Duration

>60'

Pricing

Medium

Rating

3 of 5
Classic
Everyday recipe
Main courses
Μαυρομάτικα με κοτόπουλο και πράσινες ελιές

Ingredients for 6 People

6 People
  • 500 γρ. μαυρομάτικα φασόλια
  • Αλάτι
  • 1 φλιτζάνι ελιές πράσινες τσακιστές
  • 1 λεμόνι (χυμός)
  • 1 τριμμένο κρεμμύδι
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κλαράκι κομμένο σε λοξά κομμάτια στα 2 εκ.
  • 1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
  • 2 μέτρια καρότα σε κυβάκια
  • 1 κουταλιά της σούπας θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 2 φλιτζάνια άσπρο ξηρό κρασί
  • 1 κιλό κοτόπουλο ποδαράκια (κοπανάκι)
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • πιπέρι

Shop this recipe

Essential ingredients
  • ΑΒ ΦΑΣΟΛΙΑ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ 500 GR
    This item is no longer available
    7225882
  • Ελιές Πράσινες 250 gr
    250 gr
    4,52 Ε/ Kg
    €1,13
    7133410
  • Λεμόνια Ελληνικά
    This item is no longer available
    7062943
  • Κρεμμύδια Ξερά Βιολογικής Γεωργίας Ελληνικά
    Super Price 1.49 €
    ~1,5 Kg
    1,63€/kg€2,45
    1,49 €/kg
    ~€2,24
    7064221
  • Start cooking

    Βράζετε τα φασόλια για περίπου 15-20 λεπτά και τα στραγγίζετε. Βουτάτε σε νερό που βράζει τα λαχανικά για 3-4 λεπτά. Τα στραγγίζετε. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτετε και τα ποδαράκια κοτόπουλου, τα σβήνετε με το κρασί ρίχνετε και 1 φλιτζάνι νερό και τα σιγοβράζετε για 30-35 λεπτά. Όταν βεβαιωθείτε ότι τα ποδαράκια έχουν ψηθεί μέχρι μέσα τα βγάζετε από την κατσαρόλα και τα κρατάτε ζεστά.Ρίχνετε στην κατσαρόλα τα λαχανικά και τα γυρίζετε για να σοταριστούν ελαφρά, προσθέτετε το δεύτερο φλιτζάνι νερό και τα σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσουν όχι όμως να λιώσουν.Προσθέτετε τα μαυρομάτικα και τα ανακατεύετε απαλά για να μην λιώσετε τα λαχανικά. Ρίχνετε το θυμάρι, τις ελιές και το αλατοπίπερο και τα ανακατεύετε με προσοχή για να μοιραστούν τα υλικά ομοιόμορφα. Σερβίρετε τα λαχανικά με τα μαυρομάτικα στα πιάτα και τα φορμάρετε με ένα στεφάνι ή με τη βοήθεια μιας σπάτουλας για να γεμίσουν τη βάση του πιάτου. Μοιράζετε τα ποδαράκια κοτόπουλου χιαστί σαν σπαθιά σε κάθε πιάτο πάνω στα λαχανικά και τα ραντίζετε με χυμό λεμονιού.

    Rating
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    Greek
    Classic
    Everyday recipe
    Lunch
    All seasons
    Main courses
    • Μαυρομάτικα με κοτόπουλο και πράσινες ελιές

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • ΑΒ ΦΑΣΟΛΙΑ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ 500 GR
    This item is no longer available
    7225882
  • Ελιές Πράσινες 250 gr
    250 gr
    4,52 Ε/ Kg
    €1,13
    7133410
  • Λεμόνια Ελληνικά
    This item is no longer available
    7062943
  • Κρεμμύδια Ξερά Βιολογικής Γεωργίας Ελληνικά
    Super Price 1.49 €
    ~1,5 Kg
    1,63€/kg€2,45
    1,49 €/kg
    ~€2,24
    7064221