Recipe Search ResultsΜαυρομάτικα με σπανάκι
Ab logo
  • Μαυρομάτικα με σπανάκι

Μαυρομάτικα με σπανάκι

by Βίκυ Σμυρλή

Difficulty

Average

Duration

>60'

Pricing

Low

Rating

5 of 5
Classic
Lenten
Main courses
Μαυρομάτικα με σπανάκι

Ingredients for 4 People

4 People
  • 500 γρ. φασόλια μαυρομάτικα
  • Αλάτι
  • 1 κύβο ζωμό λαχανικών βιολογικό
  • 2 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 1 κονσέρβα τοματάκια αποφλοιωμένα ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα σε λεπτές ροδέλες
  • 1 τριμμένο κρεμμύδι
  • 180 ml ελαιόλαδο
  • πιπέρι

Shop this recipe

Essential ingredients
  • ΑΒ ΦΑΣΟΛΙΑ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ 500 GR
    This item is no longer available
    7225882
  • ΚΥΒΟΙ ΖΩΜΟΥ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ (3 LT) 6 ΤΕΜ
    This item is no longer available
    7126450
  • Άνιθος Τεμάχιο Ελληνικός
    This item is no longer available
    7064310
  • Start cooking

    Βράζετε τα φασόλια για περίπου 30-35 λεπτά που να κρατάνε λίγο και τα στραγγίζετε. Πλένετε καλά το σπανάκι και το ζεματάτε σε νερό που βράζει για 3΄και το κρατάτε σε σουρωτήρι για να στραγγίσει. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε τις ροδέλες καρότου και τέλος το σπανάκι και τα σοτάρετε όλα μαζί. Διαλύετε τον κύβο λαχανικών μέσα στο νερό και το προσθέτετε στην κατσαρόλα μαζί με τα τοματάκια και τα μαυρομάτικα. Ρίχνετε αλάτι και σιγοβράζετε το φαγητό για 20-25 λεπτά ή μέχρι να βεβαιωθείτε ότι έχουν μαλακώσει τα καρότα και έχει δέσει η σάλτσα. Ρίχνετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε.

    Rating
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    Greek
    Classic
    Lenten
    Lunch
    All seasons
    Main courses
    • Μαυρομάτικα με σπανάκι

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • ΑΒ ΦΑΣΟΛΙΑ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ 500 GR
    This item is no longer available
    7225882
  • ΚΥΒΟΙ ΖΩΜΟΥ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ (3 LT) 6 ΤΕΜ
    This item is no longer available
    7126450
  • Άνιθος Τεμάχιο Ελληνικός
    This item is no longer available
    7064310