Recipe Search ResultsΜαυρομάτικα στιφάδο
Ab logo
  • Μαυρομάτικα στιφάδο

Μαυρομάτικα στιφάδο

by Βίκυ Σμυρλή

Difficulty

Average

Duration

>60'

Pricing

Low

Rating

5 of 5
Classic
Lenten
Main courses
Μαυρομάτικα στιφάδο

Ingredients for 4 People

4 People
  • 500 γρ. μαυρομάτικα φασόλια
  • πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι νερό και λίγο ακόμη αν χρειαστεί
  • 2 κουταλιές της σούπας τοματοπελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό
  • 1 κονσέρβα τοματάκια αποφλοιωμένα ψιλοκομμένα
  • 1,5 κιλά κρεμμυδάκια στιφάδου
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 τριμμένο κρεμμύδι
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • Αλάτι

Shop this recipe

Essential ingredients

Start cooking

Βράζετε τα μαυρομάτικα φασόλια τόσο που να κρατάνε και τα στραγγίζετε. Βουτάτε τα κρεμμυδάκια σε καυτό νερό και τα αφήνετε για λίγα λεπτά. Όταν κρυώσουν κόβετε τη ρίζα με ένα ψαλίδι και βγάζετε τα κρεμμυδάκια ολόκληρα από τα φλούδια τους. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, προσθέτετε τη δάφνη και το τριμμένο κρεμμύδι και τα σοτάρετε ελαφρά μέχρι να γίνει το κρεμμύδι διάφανο. Ρίχνετε τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρετε για λίγο.Προσθέτετε τα μαυρομάτικα, τον τοματοπελτέ, τα τοματάκια και το νερό. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζετε το φαγητό μέχρι να μαλακώσουν τελείως τα κρεμμυδάκια και να δέσει η σάλτσα. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό για να μην σωθεί η σάλτσα. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Lenten
Lunch
All seasons
Main courses
  • Μαυρομάτικα στιφάδο

Shop this recipe

Essential ingredients