Με γιαούρτι, παντζάρι και καρύδια (για αφράτες πίτες για σουβλάκι ή κριτσίνια καλαμποκιού)
by #MadeWithAB
ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ
Difficulty
EasyDuration
1'- 30'Pricing
LowRating
Not rated yetClassic
Other
Sauce

Ingredients for 8 People
- 1 παντζάρι μέτριο
- 20 ml ξίδι από κόκκινο κρασί
- 45 ml ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. ξερή ρίγανη
- 1 κ.γ. ξερός δυόσμος
- 250 g γιαούρτι αγελαδινό
- 2 κ.γ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
- 80 g καρυδόψυχα
- πιπέρι
- αλάτι
Start cooking
1. Βράζουμε (ή ψήνουμε για 1 ώρα στον φούρνο) το παντζάρι και το κόβουμε σε πολύ μικρά καρέ.
2. Τα ρίχνουμε σε ένα μπολάκι και προσθέτουμε το ξίδι από κόκκινο κρασί, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, τον δυόσμο, το φρέσκο κρεμμυδάκι και το αλατοπίπερο.
3. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε το γιαούρτι και την καρυδόψιχα, καβουρδισμένη στους 150°C για 10’και κοπανισμένη, και ανακατεύουμε καλά.
4. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλάτι ή το ξίδι, αν χρειάζεται.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Other
Dinner
Winter
Sauce