Recipe Search ResultsΜελιτζάνες γεμιστές με μυζήθρα, κοτόπουλο και λαχανικά
Ab logo
  • Μελιτζάνες γεμιστές με μυζήθρα, κοτόπουλο και λαχανικά

Μελιτζάνες γεμιστές με μυζήθρα, κοτόπουλο και λαχανικά

by #MadeWithAB
Μελιτζάνες με τυρί και κοτόπουλο

Difficulty

Easy

Duration

>60'

Pricing

Low

Rating

5 of 5
Classic
Everyday recipe
Main courses
Μελιτζάνες γεμιστές με μυζήθρα, κοτόπουλο και λαχανικά

Ingredients for 4 People

4 People
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • πιπέρι
  • αλάτι
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 80 ml λευκό κρασί
  • 3 κ/σ μυρωδικά (βασιλικός, θυμάρι, ρίγανη)
  • 3 κ/σ μαϊντανός
  • 1 κ/γ ζάχαρη
  • 200 g τοματοχυμός
  • 6 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 καρότο, ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
  • 2 τομάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κυβάκια
  • 250 κοτόπουλο στήθος, ψιλοκομμένο
  • 150 g κεφαλοτύρι ή γραβιέρα
  • 250 g μυζήθρα

Start cooking

1. Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση, τις χαράζουμε επιφανειακά με ένα μαχαιράκι και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί, περιχύνουμε με το μισό ελαιόλαδο και τις ψήνουμε για 15’στο γκριλ. 2. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο με τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και το κοτόπουλο, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 4’. 3. Σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί, προσθέτουμε τις τομάτες, τον τοματοχυμό, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο. 4. Σιγοβράζουμε μέχρι να έχουμε μια πηχτή σάλτσα και μόλις αποσύρουμε προσθέτουμε τα μυρωδικά. 5. Γεμίζουμε τις μελιτζάνες με τη σάλτσα που ετοιμάσαμε και επάνω από κάθε μελιτζάνα θρυμματίζουμε μυζήθρα και πασπαλίζουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι. 6. Ψήνουμε τις μελιτζάνες για 40’ στους 180οC στις αντιστάσεις και σερβίρουμε.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch
Main courses
  • Μελιτζάνες γεμιστές με μυζήθρα, κοτόπουλο και λαχανικά