facebook-pixel
Recipe Search ResultsΜελιτζάνες γεμιστές με μυζήθρα, κοτόπουλο και λαχανικά
Ab logo
  • Μελιτζάνες γεμιστές με μυζήθρα, κοτόπουλο και λαχανικά
Μελιτζάνες γεμιστές με μυζήθρα, κοτόπουλο και λαχανικά

Μελιτζάνες γεμιστές με μυζήθρα, κοτόπουλο και λαχανικά

by #MadeWithAB
Μελιτζάνες με τυρί και κοτόπουλο
Easy
>60'
5/5
Low

Ingredients forPeople

4 servings
  • 6 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
  • 250 g μυζήθρα
  • 150 g κεφαλοτύρι ή γραβιέρα
  • 250 κοτόπουλο στήθος, ψιλοκομμένο
  • 2 τομάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κυβάκια
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
  • 1 καρότο, ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 200 g τοματοχυμός
  • 1 κ/γ ζάχαρη
  • 3 κ/σ μαϊντανός
  • 3 κ/σ μυρωδικά (βασιλικός, θυμάρι, ρίγανη)
  • 80 ml λευκό κρασί
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 6 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
  • 250 g μυζήθρα
  • 150 g κεφαλοτύρι ή γραβιέρα
  • 250 κοτόπουλο στήθος, ψιλοκομμένο
  • 2 τομάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κυβάκια
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
  • 1 καρότο, ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 200 g τοματοχυμός
  • 1 κ/γ ζάχαρη
  • 3 κ/σ μαϊντανός
  • 3 κ/σ μυρωδικά (βασιλικός, θυμάρι, ρίγανη)
  • 80 ml λευκό κρασί
  • 80 ml ελαιόλαδο

Start cooking

1. Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση, τις χαράζουμε επιφανειακά με ένα μαχαιράκι και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί, περιχύνουμε με το μισό ελαιόλαδο και τις ψήνουμε για 15’στο γκριλ. 2. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο με τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και το κοτόπουλο, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 4’. 3. Σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί, προσθέτουμε τις τομάτες, τον τοματοχυμό, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο. 4. Σιγοβράζουμε μέχρι να έχουμε μια πηχτή σάλτσα και μόλις αποσύρουμε προσθέτουμε τα μυρωδικά. 5. Γεμίζουμε τις μελιτζάνες με τη σάλτσα που ετοιμάσαμε και επάνω από κάθε μελιτζάνα θρυμματίζουμε μυζήθρα και πασπαλίζουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι. 6. Ψήνουμε τις μελιτζάνες για 40’ στους 180οC στις αντιστάσεις και σερβίρουμε.

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch
Main courses