Μελιτζάνες ψητές με πλιγούρι και γιαούρτι
by Always Hungry
Difficulty
EasyDuration
>60'Pricing
LowRating
Not rated yetClassic
Other
Main courses
Shop this recipe

Ingredients for 2 People
- λίγα φύλλα φρέσκιας μέντας
- αλατοπίπερο
- 2 μελιτζάνες φλάσκες
- 2 φρέσκα κρεμμύδια
- 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένη
- 1 φρέσκο τσίλι, ψιλοκομμένο
- χυμός λεμονιού
- 1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 1/2 κούπα φρέσκος κόλιανδρος
- 2 κουτ. γλυκού ξερός κόλιανδρος
- 1 στραγγιστό γιαούρτι
- 150 γρ. πλιγούρι
- 150 ml ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας φιλέ αμυγδάλου
- 2 κουτ. σούπας ωμά φιστίκια Αιγίνης ΑΒ
- 2 αποξηραμένα σύκα
- 1 κουτ. γλυκού γλυκιά πάπρικα
- 2 κουτ. γλυκού κύμινο ΑΒ σε σκόνη
Shop this recipe
Essential ingredients
7064248
This item is no longer available
7064221
7064494
7063842
Load 4 more products
Start cooking
1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε 100 ml ελαιόλαδο με το τσίλι, το σκόρδο, το κύμινο, την πάπρικα, τον ξερό κόλιανδρο, το ξύσμα λεμονιού και αλατοπίπερό.
2. Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση και τις χαράσσουμε ραβδωτά στο εσωτερικό.
3. Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί (με λαδόκολλα) και τους περιχύνουμε το μίγμα.
4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 200 °C, για 40’.
5. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε 150 ml βρασμένο νερό με το πλιγούρι.
6. Αφού σκεπάσουμε με μία πετσέτα για 10-15’, προσθέτουμε και ανακατεύουμε 50 ml ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού και μία πρέζα αλάτι.
7. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, τα σύκα, τον φρέσκο κόλιανδρο, τη μέντα και τα προσθέτουμε μαζί με τους ξηρούς καρπούς στο πλιγούρι.
8. Σερβίρουμε τις μελιτζάνες ζεστές ή σε θερμοκρασία δωματίου, γαρνίροντας από πάνω με το πλιγούρι και γιαούρτι.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Modern Greek
Classic
Other
Lunch
Summer
Main courses
Shop this recipe
Essential ingredients
7064248
This item is no longer available
7064221
7064494
7063842
Load 4 more products