Recipe Search ResultsΜελιτζανο-κολοκυθόπιτα με μυρωδικά και φέτα
Ab logo
  • Μελιτζανο-κολοκυθόπιτα με μυρωδικά και φέτα

Μελιτζανο-κολοκυθόπιτα με μυρωδικά και φέτα

by AB FOODSTORIES

Difficulty

Average

Duration

31'- 60'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe,Summer Meal,Brunch
Pizza/pie
Μελιτζανο-κολοκυθόπιτα με μυρωδικά και φέτα

Ingredients for 8 People

8 People
  • 1 φύλλο ζύμης κουρού φύλλο ζύμης κουρού
  • 4 μελιτζάνες φλάσκες, καθαρισμένες και κομμένες σε κυβάκια
  • 4 κολοκύθια μέτρια, κομμένα σε κυβάκια
  • 3 αβγά (κρατάμε ελάχιστη ποσότητα από το μείγμα για επάλειψη)
  • 200 γρ. ρεγκάτο
  • 100 γρ. φέτα
  • 1/2 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ. γ. βούτυρο, για επάλειψη του ταψιού
  • 5 κ. σ. φρυγανιά, τριμμένη

Shop this recipe

Essential ingredients

Start cooking

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά τα κολοκύθια και τις μελιτζάνες, να μαλακώσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα κολοκύθια, τις μελιτζάνες, τα αβγά, τη φέτα, το ρεγκάτο, τον άνηθο, την κρέμα γάλακτος, 4 κ. σ. από τη φρυγανιά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος στη διάμετρο του φύλλου κρούστας και το πασπαλίζουμε με τη 1 κουταλιά φρυγανιάς που έχουμε κρατήσει.
Αδειάζουμε το μείγμα της πίτας, σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο, αλείφουμε την επιφάνεια με το υπόλοιπο αβγό και ψήνουμε στους 180° C για 45 λεπτά.

 

Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Mediterranean
Classic
Everyday recipe,Summer Meal,Brunch
Lunch
Summer
Pizza/pie
  • Μελιτζανο-κολοκυθόπιτα με μυρωδικά και φέτα

Shop this recipe

Essential ingredients