Recipe Search ResultsΜελομακάρονα με χυμό μανταρίνι
Ab logo
  • Μελομακάρονα με χυμό μανταρίνι

Μελομακάρονα με χυμό μανταρίνι

by AB FOODSTORIES

Difficulty

Easy

Duration

>60'

Pricing

Medium

Rating

5 of 5
Classic
Christmas
Desserts
Μελομακάρονα με χυμό μανταρίνι

Ingredients for 60 People

60 People
  • 400 γρ. φυσικός χυμός μανταρίνι, σουρωμένος (Για το σιρόπι)
  • 550 γρ. ζάχαρη (Για το σιρόπι)
  • 390 γρ. ελαιόλαδο (Για τα μελομακάρονα)
  • 120 γρ. μέλι Θάσου ΑΒ Κοντά στην Ελληνική Γη (Για το σιρόπι)
  • 30 γρ. ζάχαρη άχνη (Για τα μελομακάρονα)
  • 80 γρ. βούτυρο αγελάδος ή αιγοπρόβειο, λιωμένο (Για τα μελομακάρονα)
  • 300 γρ. φυσικός χυμός μανταρίνι, σουρωμένος (Για τα μελομακάρονα)
  • 25 κ.γ. κανέλα σε σκόνη (Για τα μελομακάρονα)
  • ξύσμα από 2 μανταρίνια (Για τα μελομακάρονα)
  • 900 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (Για τα μελομακάρονα)
  • 5 κ.γ. μαγειρική σόδα (σκόνη)(Για τα μελομακάρονα)
  • άφθονη χονδροκοπανισμένη καρυδόψιχα (Για το τελείωμα)
  • μέλι Θάσου, για το μέλωμα (Για το τελείωμα)

Start cooking

Για το σιρόπι: Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζουμε το χυμό μανταρινιού και τη ζάχαρη και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις πάρουν βράση μετράμε 1 λεπτό και αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το μέλι Θάσου, ανακατεύουμε και αφήνουμε το σιρόπι κατά μέρος για να κρυώσει. Για τα μελομακάρονα: Σε μεγάλο μπολ ή σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε το χυμό μανταρινιού, το ελαιόλαδο και το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, την κανέλα και το ξύσμα. Ανακατεύουμε και πάλι και αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι και τη μαγειρική σόδα. Ανακατεύουμε καλά με το χέρι μας, από το κέντρο του μείγματος προς τα έξω, μέχρι να ενωθούν τα υλικά -δεν χρειάζεται πολύ ανακάτεμα γιατί η ζύμη θα σφίξει. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 C. Πλάθουμε μικρά οβάλ μελομακάρονα και, αν θέλουμε, πιέζουμε ελαφρά τη μια πλευρά τους στον τρίφτη για να πάρουν το χαρακτηριστικό σχέδιο. Τα απλώνουμε σε λαμαρίνα φούρνου, στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, σε απόσταση περίπου 3-4 εκατοστών μεταξύ τους. Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν σκούρο χρυσαφένιο χρώμα. Οπως είναι καυτά, από το φούρνο, τα βυθίζουμε με τρυπητή κουτάλα, σε δόσεις, μέσα στο κρύο σιρόπι, αφήνοντας κάθε δόση για 1 λεπτό. Τα βγάζουμε με την κουτάλα και τα αφήνουμε σε σχάρα για να στραγγίξουν. Τα βάζουμε σε πιατέλα, σε στρώσεις, περιχύνοντας με άφθονο μέλι Θάσου και κοπανισμένη καρυδόψιχα, ανάμεσα σε κάθε στρώση.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Modern Greek
Classic
Christmas
Dessert
Winter
Desserts
  • Μελομακάρονα με χυμό μανταρίνι