Start cooking
Για τη γέμιση:
1. Σπάμε τα αμύγδαλα σε ένα γουδί.
2. Κόβουμε τα συκωτάκια σε μικρά κομμάτια και τα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο.
3. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε νερό.
4. Μόλις βράσει το νερό, προσθέτουμε το ρύζι, το αφήνουμε να βράσει για 15’ σε μέτρια θερμοκρασία και αποσύρουμε από το μάτι της κουζίνας, αφήνοντάς λίγο να τραβήξει τα υγρά του.
5. Προσθέτουμε τα μυρωδικά, τα αμύγδαλα και τις σταφίδες, ανακατεύουμε καλά το μίγμα και το αφήνουμε να κρυώσει.
Για το φύλλο:
1. Ρίχνουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη, ανοίγουμε μια λακουβίτσα και προσθέτουμε σταδιακά το αλάτι, το ελαιόλαδο, το ξύδι και το νερό, και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνει το ζυμάρι εύπλαστο.
2. Σκεπάζουμε τη λεκάνη με μια πετσέτα και αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 30’.
3. Αλείφουμε τη ζύμη με λίγο ελαιόλαδο και τη χωρίζουμε σε 6 μικρά μπαλάκια.
4. Ανοίγουμε το φύλλο με τον πλάστη και με ελαφριές κινήσεις των χεριών μας, ξεκινώντας από το κέντρο προς τα έξω, τυλίγοντας κάθε φορά διαφορετικό κομμάτι ώστε να ανοίξει ομοιόμορφα. Επαναλαμβάνουμε για 6 φύλλα.
Για το γέμισμα της πίτας:
1. Στρώνουμε 2 φύλλα σε ένα στρογγυλό ταψί (διαμέτρου περίπου 33 εκ.), τα αλείφουμε με ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με ζάχαρη και βάζουμε τη μισή γέμιση.
2. Στρώνουμε ακόμη 2 φύλλα αλειμμένα με ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με ζάχαρη και βάζουμε την υπόλοιπη γέμιση.
3. Σκεπάζουμε με τα τελευταία 2 φύλλα αλειμμένα με ελαιόλαδο και ενώνουμε καλά τις άκρες τους για να εγκλωβίσουμε τη γέμιση στο εσωτερικό.
4. Κόβουμε την πίτα σε τετράγωνα κομμάτια, περιχύνουμε το γάλα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα.
5. Ψήνουμε στους 180oC σε προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια.
6. Σερβίρουμε αφού κρυώσει ελαφρά ή σε θερμοκρασία δωματίου!