facebook-pixel
Recipe Search ResultsΜεθυσμένο μοσχαράκι με χυμό και ξύσμα μανταρινιού
Ab logo
  • Μεθυσμένο μοσχαράκι με χυμό και ξύσμα μανταρινιού
Μεθυσμένο μοσχαράκι με χυμό και ξύσμα μανταρινιού

Μεθυσμένο μοσχαράκι με χυμό και ξύσμα μανταρινιού

by Σιμόνη Καφίρη
Hard
>60'
4/5
Medium

Ingredients forPeople

4 servings
  • 800 γρ. κιλότο μοσχαρίσιο
  • 2/3 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
  • 1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 4 κουταλιές σούπας μπράντι
  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 300 γρ. μανταρίνια ή κλημεντίνες
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 3 κλαδάκια μαϊντανό
  • 1 κλαδάκι θυμάρι φρέσκο
  • Αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 800 γρ. κιλότο μοσχαρίσιο
  • 2/3 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
  • 1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 4 κουταλιές σούπας μπράντι
  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 300 γρ. μανταρίνια ή κλημεντίνες
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 3 κλαδάκια μαϊντανό
  • 1 κλαδάκι θυμάρι φρέσκο
  • Αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Start cooking

Πλένουμε και σκουπίζουμε τα μανταρίνια. Τα στύβουμε και κόβουμε τις φλούδες σαν σπιρτόξυλα. Τις βράζουμε, αλλάζοντας δυο φορές το νερό, για να ξεπικρίσουν ελαφρά. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και όταν ζεσταθεί καλά, σοτάρουμε το κρέας ώστε να ροδίσει απ' όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με το μπράντι, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μπουκετάκι με τα αρωματικά.

Όταν εξατμιστεί το μπράντι, ρίχνουμε το κόκκινο κρασί. Όταν εξατμιστεί και αυτό, σβήνουμε με το λευκό κρασί. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 2 ώρες περίπου. Βγάζουμε το κρέας και όταν κρυώσει ελαφρά, το κόβουμε σε φέτες. Το ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα με το ζουμάκι του, αφαιρούμε το μπουκετάκι με τα αρωματικά και ρίχνουμε το χυμό και τις κομμένες φλούδες των μανταρινιών. Δυναμώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για μερικά λεπτά ακόμα.

Tip Μπορείτε να αντικαταστήσετε το μοσχαράκι με 650 γρ. ψαρονέφρι κομμένο σε φέτες. Υπολογίστε λιγότερο χρόνο για το μαγείρεμα.

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Dinner
All seasons
Main courses

Shop recipe for 4 servings