Recipe Search ResultsΜεθυσμένο μοσχαράκι με χυμό και ξύσμα μανταρινιού
Ab logo
  • Μεθυσμένο μοσχαράκι με χυμό και ξύσμα μανταρινιού

Μεθυσμένο μοσχαράκι με χυμό και ξύσμα μανταρινιού

by Σιμόνη Καφίρη

Difficulty

Hard

Duration

>60'

Pricing

Medium

Rating

4 of 5
Classic
Everyday recipe
Main courses
Μεθυσμένο μοσχαράκι με χυμό και ξύσμα μανταρινιού

Ingredients for 4 People

4 People
  • 800 γρ. κιλότο μοσχαρίσιο
  • Αλάτι
  • 1 κλαδάκι θυμάρι φρέσκο
  • 3 κλαδάκια μαϊντανό
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 300 γρ. μανταρίνια ή κλημεντίνες
  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 κουταλιές σούπας μπράντι
  • 1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 2/3 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Shop this recipe

Essential ingredients
  • 7064489
  • Μαϊντανός Τεμάχιο Ελληνικός
    This item is no longer available
    7064307
  • 7068814
  • Μανταρίνια Κύπρου
    This item is no longer available
    7062925
  • Start cooking

    Πλένουμε και σκουπίζουμε τα μανταρίνια. Τα στύβουμε και κόβουμε τις φλούδες σαν σπιρτόξυλα. Τις βράζουμε, αλλάζοντας δυο φορές το νερό, για να ξεπικρίσουν ελαφρά. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και όταν ζεσταθεί καλά, σοτάρουμε το κρέας ώστε να ροδίσει απ' όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με το μπράντι, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μπουκετάκι με τα αρωματικά.

    Όταν εξατμιστεί το μπράντι, ρίχνουμε το κόκκινο κρασί. Όταν εξατμιστεί και αυτό, σβήνουμε με το λευκό κρασί. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 2 ώρες περίπου. Βγάζουμε το κρέας και όταν κρυώσει ελαφρά, το κόβουμε σε φέτες. Το ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα με το ζουμάκι του, αφαιρούμε το μπουκετάκι με τα αρωματικά και ρίχνουμε το χυμό και τις κομμένες φλούδες των μανταρινιών. Δυναμώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για μερικά λεπτά ακόμα.

    Tip Μπορείτε να αντικαταστήσετε το μοσχαράκι με 650 γρ. ψαρονέφρι κομμένο σε φέτες. Υπολογίστε λιγότερο χρόνο για το μαγείρεμα.

    Rating
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    International
    Classic
    Everyday recipe
    Dinner
    All seasons
    Main courses
    • Μεθυσμένο μοσχαράκι με χυμό και ξύσμα μανταρινιού

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • 7064489
  • Μαϊντανός Τεμάχιο Ελληνικός
    This item is no longer available
    7064307
  • 7068814
  • Μανταρίνια Κύπρου
    This item is no longer available
    7062925