Recipe Search ResultsΜικρές μπουκιές γαλοπούλας
Ab logo
  • Μικρές μπουκιές γαλοπούλας

Μικρές μπουκιές γαλοπούλας

by Βίκυ Σμυρλή

Difficulty

Easy

Duration

>60'

Pricing

Medium

Rating

5 of 5
Classic
Party
Starters & nibbles
Μικρές μπουκιές γαλοπούλας

Ingredients for 6 People

6 People
  • 1 κιλό γαλοπούλα φιλέτο κομμένο σε λεπτές λωρίδες όσο ένα δάχτυλο
  • 10 τοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 ενός κιλού καρβελάκι ψωμί
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο (για τη μαρινάδα)
  • λίγη σκόνη μουστάρδα ( για την μαρινάδα)
  • αλάτι ( για την μαρινάδα)

Shop this recipe

Essential ingredients
Already in the kitchen

Start cooking

Αναμειγνύετε τα υλικά της μαρινάδας. Βάζετε μέσα τις λωρίδες της γαλοπούλας και τις αφήνετε να μαριναριστούν για 1 ώρα. Κατά διαστήματα τις γυρίζετε για να μην στεγνώσουν τα μέρη που εξέχουν από τη μαρινάδα. Κόβετε από το καρβέλι μια μεγάλη φέτα σαν καπάκι από το πάνω μέρος. Αδειάζετε το καρβέλι από την ψίχα. Κρατάτε το καπάκι. Βάζετε ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει καλά και ρίχνετε μέσα τις λωρίδες της γαλοπούλας και τις σοτάρετε για να ψηθούν μέχρι μέσα. Κόβετε στη μέση τα καλαμάκια και φροντίζετε να είναι λείο το σημείο που τα κόψατε. Τρυπάτε και περνάτε την άκρη μιας λωρίδας γαλοπούλας στη άκρη από το καλαμάκι. Περνάτε δίπλα κολλητά μισό τοματίνι. Γυρίζετε τη λωρίδα για να αγκαλιάσει το τοματίνι και την περνάτε στο καλαμάκι. Όλη αυτή η κίνηση για να περάσει το σουβλάκι γίνεται στην άκρη από το καλαμάκι. Σπρώχνετε το σουβλάκι απαλά (γαλοπούλα και τοματίνι) μέσα στο καλαμάκι, αλλά να στέκεται στην άκρη του πάντα και περνάτε πάλι το άλλο μισό τοματίνι. Γυρίζετε τη λωρίδα για να το αγκαλιάσει και κλείνετε έτσι το σουβλάκι που γίνεται μια κορδέλα από γαλοπούλα που ανάμεσά της έχει δύο μισά τοματίνια. Τα βάζετε μέσα στο καρβέλι. Τα σκεπάζετε με το καπάκι και τα κρατάτε μέχρι το σερβίρισμα.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Party
Dinner
All seasons
Starters & nibbles
  • Μικρές μπουκιές γαλοπούλας

Shop this recipe

Essential ingredients
Already in the kitchen