Μιλφέιγ με τηγανητά αμπελόφυλλα και σάλτσα λεμονιού
by Σιμόνη Καφίρη
Difficulty
AverageDuration
31'- 60'Pricing
MediumRating
Not rated yetClassic
Everyday recipe
Main courses
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο (για το αρωματικό ρύζι)
- 1 λεμόνι, το χυμό και το ξύσμα(για τη σάλτσα)
- 2 φλιτζάνια ζωμό βοδινό, από κύβο (για το αρωματικό ρύζι)
- Λάδι για το τηγάνισμα (για τα τηγανητά αμπελόφυλλα)
- πιπέρι (για τα τηγανητά αμπελόφυλλα)
- 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο (για τα τηγανητά αμπελόφυλλα)
- 1,5 φλιτζάνια νερό (για τα τηγανητά αμπελόφυλλα)
- Αλάτι (για τα τηγανητά αμπελόφυλλα)
- 2 κ.σ. κορν φλάουρ (για τα τηγανητά αμπελόφυλλα)
- 18 αμπελόφυλλα (πλυμένα) (για τα τηγανητά αμπελόφυλλα)
- 6 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (για τα τηγανητά αμπελόφυλλα)
- 2/3 φλιτζανιού ρύζι (για το αρωματικό ρύζι)
- 2 κρόκοι (για τη σάλτσα)
- 1,5 φλιτζάνια ζωμό βοδινού, από κύβο (για τη σάλτσα)
- Ελάχιστο ελαιόλαδο (για το κρέας)
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι (για το κρέας)
- 4 φέτες ψαρονέφρι (για το κρέας)
- 2 κ.σ. κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα (για το αρωματικό ρύζι)
- Αλάτι (για το κρέας)
- Άνηθο ψιλοκομμένο (για το αρωματικό ρύζι)
Shop this recipe
Essential ingredients
This item is no longer available
7069573
7064310
This item is no longer available
7069485
7064229
Load 4 more products
Start cooking
Για τα τηγανητά αμπελόφυλλα: Ανακατεύουμε τα υλικά φτιάχνοντας χυλό αρκετά αραιό. Βυθίζουμε κάθε φύλλο και αμέσως το τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο. Μόλις ροδίσει, το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και το αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Συνεχίζουμε για όλα τα αμπελόφυλλα. Για το ρύζι: Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τα φρέσκα κρεμμυδάκια και προσθέτουμε το ρύζι. Το σοτάρουμε ελαφρά και ρίχνουμε το ζωμό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να ψηθεί το ρύζι για 20 λεπτά, προσθέτοντας και τον άνηθο. Για το κρέας: Αλατοπιπερώνουμε το ψαρονέφρι. Αλείφουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει. Τοποθετούμε μέσα τις φέτες του κρέατος και τις ροδίζουμε σε δυνατή φωτιά και από τις δύο πλευρές. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το τηγάνι και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά. Για τη σάλτσα: Βράζουμε το ζωμό για 4-5 λεπτά και χτυπάμε τους κρόκους με το λεμόνι. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το ζωμό μέσα στους κρόκους και ανακατεύουμε συνεχώς. Σερβίρισμα: Τοποθετούμε στο πιάτο ένα τηγανητό αμπελόφυλλο, από πάνω μία κουταλιά της σούπας ρύζι, μετά τηγανητό αμπελόφυλλο, 1 φέτα ψαρονέφρι, αμπελόφυλλο, ρύζι και τελειώνουμε με τηγανητό αμπελόφυλλο. Σερβίρουμε το φαγητό μαζί με τη σάλτσα αυγολέμονο. Tip: Αν τα αμπελόφυλλα είναι φρέσκα δεν χρειάζεται να τα ζεματίσουμε πριν από το τηγάνισμα.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Other
All seasons
Main courses
Shop this recipe
Essential ingredients
This item is no longer available
7069573
7064310
This item is no longer available
7069485
7064229
Load 4 more products