Recipe Search ResultsΜηλοπιτάκια με σταφίδες και κανέλα
Ab logo
  • Μηλοπιτάκια με σταφίδες και κανέλα

Μηλοπιτάκια με σταφίδες και κανέλα

by #MadeWithAB

Difficulty

Average

Duration

31'- 60'

Pricing

Medium

Rating

5 of 5
Low calories
Other
Desserts
Μηλοπιτάκια με σταφίδες και κανέλα

Ingredients for 6 People

6 People
  • 1 πακέτο φύλλo κρούστας
  • 500 g μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 3 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1/3 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 1/4 κουτ. γλυκού γαρίφαλο
  • 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • 3 κουτ. σούπας σταφίδες ξανθές
  • 3 κουτ. σούπας καρύδι κοπανισμένο

Start cooking

1. Σε μία αντικολλητική κατσαρόλα, ρίχνουμε 1 κουταλιά βούτυρο, το μέλι, τα μπαχαρικά και ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο. 2. Μόλις λιώσει, προσθέτουμε τα μήλα, το κορν φλάουρ, τις σταφίδες, το καρύδι και ανακατεύουμε για να αναμειχθούν πολύ καλά. 3. Αφήνουμε στην άκρη την κατσαρόλα για να κρυώσουν. 4. Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί το ταψί του φούρνου και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180oC με αέρα. 5. Παίρνουμε ένα ένα τα φύλλα και τα διπλώνουμε στην μέση. 6. Βάζουμε μια κουταλιά της σούπας από το μείγμα του μήλου. Κλείνουμε τα πλαϊνά του φύλλου για να μην φύγει η γέμιση και κλείνουμε τα μηλοπιτάκια ρολάροντας τα. 7. Στρώνουμε όλα τα μηλοπιτάκια στο ταψί και τα βουτυρώνουμε 2 κουταλιές λιωμένο βούτυρο με ένα πινέλο. 8. Ψήνουμε για 40’ στους 180oC μέχρι να ροδίσουν. 9. Σερβίρουμε τα μηλοπιτάκια ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Low calories
Other
Dessert
Desserts
  • Μηλοπιτάκια με σταφίδες και κανέλα