Μίνι κέικ με ουίσκι
by Σιμόνη Καφίρη
Difficulty
AverageDuration
31'- 60'Pricing
HighRating
Not rated yetClassic
Party
Desserts
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 180 γρ. βούτυρο φρέσκο ή μαργαρίνη
- 2 κουταλιές στιγμιαίο καφέ ( για το γλάσο)
- 100 γρ. άσπρη σοκολάτα ( για το γλάσο)
- 3 κουταλιές ουίσκι
- 150 γρ. μαύρες σταφίδες
- 5 κουταλιές της σούπας δυνατό καφέ (τύπου γαλλικό)
- 1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
- 225 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 αβγά
- 170 γρ. ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά ( για το γλάσο)
Shop this recipe
Essential ingredients
7070403
7069885
7091318
This item is no longer available
7087787
Load 4 more products
Start cooking
Μουσκεύετε τις σταφίδες σε 2 κουταλιές χλιαρό νερό μαζί με το ουίσκι για 30 λεπτά. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και κατόπιν προσθέτετε τα αβγά. Όταν φουσκώσουν, ρίχνετε το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν πάουντερ και χτυπάτε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτετε τέλος, τον καφέ και τις μουσκεμένες σταφίδες και ανακατεύετε.Γεμίζετε με το μείγμα μικρές φόρμες για κέικ, βουτυρωμένες και τις βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC για 5 λεπτά. Συνεχίζετε το ψήσιμο στους 180oC για 25 λεπτά ακόμα. Αφήνετε τα κέικ να κρυώσουν και ετοιμάζετε το γλάσο. Λιώνετε την άσπρη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την ανακατεύετε με το στιγμιαίο καφέ που έχετε διαλύσει στην κρέμα γάλακτος. Γλασάρετε την επιφάνεια των γλυκών και αφήνετε να κρυώσουν. Πασπαλίζετε αν θέλετε με καραμελωμένα φουντούκια ή κόκκους καφέ καλυμμένους με σοκολάτα. Τα μίνι κέικ ταιριάζουν με παγωτό μόκα. Έτσι λοιπόν είναι μια καλή ιδέα να τα δωρίσετε μαζί με ένα κουτί παγωτό.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Party
Dessert
All seasons
Desserts
Shop this recipe
Essential ingredients
7070403
7069885
7091318
This item is no longer available
7087787
Load 4 more products