facebook-pixel
Recipe Search ResultsΜίνι κέικ με ουίσκι
Ab logo
  • Μίνι κέικ με ουίσκι
Μίνι κέικ με ουίσκι

Μίνι κέικ με ουίσκι

by Σιμόνη Καφίρη
Average
31'- 60'
0/5
High

Ingredients forPeople

4 servings
  • 180 γρ. βούτυρο φρέσκο ή μαργαρίνη
  • 170 γρ. ζάχαρη
  • 2 αβγά
  • 225 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
  • 5 κουταλιές της σούπας δυνατό καφέ (τύπου γαλλικό)
  • 150 γρ. μαύρες σταφίδες
  • 3 κουταλιές ουίσκι
  • 100 γρ. άσπρη σοκολάτα ( για το γλάσο)
  • 2 κουταλιές στιγμιαίο καφέ ( για το γλάσο)
  • 1 κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά ( για το γλάσο)
  • 180 γρ. βούτυρο φρέσκο ή μαργαρίνη
  • 170 γρ. ζάχαρη
  • 2 αβγά
  • 225 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
  • 5 κουταλιές της σούπας δυνατό καφέ (τύπου γαλλικό)
  • 150 γρ. μαύρες σταφίδες
  • 3 κουταλιές ουίσκι
  • 100 γρ. άσπρη σοκολάτα ( για το γλάσο)
  • 2 κουταλιές στιγμιαίο καφέ ( για το γλάσο)
  • 1 κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά ( για το γλάσο)

Start cooking

Μουσκεύετε τις σταφίδες σε 2 κουταλιές χλιαρό νερό μαζί με το ουίσκι για 30 λεπτά. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και κατόπιν προσθέτετε τα αβγά. Όταν φουσκώσουν, ρίχνετε το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν πάουντερ και χτυπάτε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτετε τέλος, τον καφέ και τις μουσκεμένες σταφίδες και ανακατεύετε.Γεμίζετε με το μείγμα μικρές φόρμες για κέικ, βουτυρωμένες και τις βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC για 5 λεπτά. Συνεχίζετε το ψήσιμο στους 180oC για 25 λεπτά ακόμα. Αφήνετε τα κέικ να κρυώσουν και ετοιμάζετε το γλάσο. Λιώνετε την άσπρη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την ανακατεύετε με το στιγμιαίο καφέ που έχετε διαλύσει στην κρέμα γάλακτος. Γλασάρετε την επιφάνεια των γλυκών και αφήνετε να κρυώσουν. Πασπαλίζετε αν θέλετε με καραμελωμένα φουντούκια ή κόκκους καφέ καλυμμένους με σοκολάτα. Τα μίνι κέικ ταιριάζουν με παγωτό μόκα. Έτσι λοιπόν είναι μια καλή ιδέα να τα δωρίσετε μαζί με ένα κουτί παγωτό.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Party
Dessert
All seasons
Desserts

Shop recipe for 4 servings