Μίνι κρέπες με μπανάνες και τρούφα σοκολάτας
by AB FOODSTORIES
Difficulty
AverageDuration
>60'Pricing
MediumRating
Not rated yetClassic
Children's party
Desserts
Shop this recipe

Ingredients for 16 People
- 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο (Για τις κρέπες)
- 30 γρ. ζάχαρη (Για τις κρέπες)
- 1 κ. γ. μπέικιν πάουντερ (Για τις κρέπες)
- 2 κάψουλες βανίλια, σε σκόνη (Για τις κρέπες)
- 3 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα (Για τις κρέπες)
- 50 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο, αλλά χλιαρό (Για τις κρέπες)
- 480 ml γάλα φρέσκο (Για τις κρέπες)
- 5 ώριμες μπανάνες (Για τη γέμιση)
- χυμός από 1 λεμόνι (Για τη γέμιση)
- 300 γρ. σοκολατένιο άλειμμα πραλίνας φουντουκιού (Για τη γέμιση)
- 200 γρ. τρούφα σοκολάτας (Για τη γέμιση)
- λίγη ζάχαρη άχνη (Για τη γέμιση)
Shop this recipe
Essential ingredients
7069573
7070127
7064740
7133482
Load 4 more products
Start cooking
Κρέπες: Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια. Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνουμε εκεί τα αβγά. Ανακατεύουμε το μείγμα με ένα πιρούνι και προσθέτουμε, σε δόσεις και εναλλάξ, το λιωμένο βούτυρο με το γάλα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, μέχρι να διαλυθούν τυχόν σβώλοι και να δημιουργηθεί ένας λείος χυλός. Τον αφήνουμε κατά μέρος για 30 λεπτά.Τοποθετούμε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι διάμετρου 18 – 20 εκ., σε μέτρια φωτιά, χωρίς λιπαρή ουσία, μέχρι να κάψει. Ρίχνουμε στο κέντρο του 2 – 3 γεμάτες κουταλιές από τον χυλό και πιάνοντας το τηγάνι από το χερούλι κάνουμε κυκλικές κινήσεις για να απλώσει το μείγμα σε όλην την επιφάνεια του τηγανιού. Αφήνουμε την κρέπα να ψηθεί για 2 λεπτά και την γυρίζουμε να ψηθεί από την άλλη πλευρά για 1 λεπτό ακόμα. Την μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο χυλός.Γέμιση: Κόβουμε τις μπανάνες σε λεπτά φετάκια και τα ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Απλώνουμε μία μία τις κρέπες σε ένα πιάτο και τις αλείφουμε με λίγο σοκολατένιο άλειμμα. Πασπαλίζουμε με αρκετή τρούφα σοκολάτας και από πάνω βάζουμε λίγα φετάκια μπανάνας. Διπλώνουμε πρώτα στη μέση για να σχηματιστεί ένα ημικύκλιο και κατόπιν, σε τρίγωνο. Πασπαλίζουμε τις κρέπες με λίγη άχνη και σερβίρουμε αμέσως.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Children's party
Dessert
Desserts
Shop this recipe
Essential ingredients
7069573
7070127
7064740
7133482
Load 4 more products