Recipe Search ResultsΜίνι πίτσες με βάση από μελιτζάνα, με γραβιέρα, φέτα και ντομάτα
Ab logo
  • Μίνι πίτσες με βάση από μελιτζάνα, με γραβιέρα, φέτα και ντομάτα

Μίνι πίτσες με βάση από μελιτζάνα, με γραβιέρα, φέτα και ντομάτα

by AB FOODSTORIES

Difficulty

Easy

Duration

>60'

Pricing

Low

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Starters & nibbles
Μίνι πίτσες με βάση από μελιτζάνα, με γραβιέρα, φέτα και ντομάτα

Ingredients for 12 People

12 People
  • 2 μελιτζάνες φλάσκες, σε φέτες στρογγυλές 1 εκ. ή 15 φέτες μελιτζάνας μεσαίου μεγέθους
  • ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
  • 200 ml χυμός ντομάτας
  • 150 γρ. γραβιέρα Κρήτης «ΑΒ Επιλογή», τριμμένη
  • 150 γρ. φέτα, χοντροσπασμένη
  • τα φύλλα από 8 κλαράκια βασιλικό, χοντροκομμένα
  • 2 μικρές ώριμες, σφιχτές ντομάτες, κομμένες σε λεπτές φέτες και αλατοπιπερωμένες
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο για την επικάλυψη

Start cooking

Βάζουμε τις μελιτζάνες σε 2 λίτρα νερό με 80 γρ. αλάτι και τις αφήνουμε με ένα πιάτο από πάνω για 1 ώρα. Στραγγίζουμε και τις σκουπίζουμε. Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες σε 1 εκ. ελαιόλαδο, μετρημένο, από τον πάτο του τηγανιού και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδίσουν, και τις βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν καλά. Ρίχνουμε χοντροτριμμένο πιπέρι και λίγο αλάτι. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Παίρνουμε ένα μεγάλο ταψί και απλώνουμε σε μία στρώση τις μελιτζάνες. Από πάνω ρίχνουμε σε κάθε μελιτζάνα χυμό ντομάτας, βασιλικό αρκετό, γραβιέρα, φέτα, φέτες φρέσκιας ντομάτας και ψήνουμε για περίπου 6 λεπτά ή μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ζεσταθούν οι μελιτζάνες. Αφαιρούμε από τον φούρνο και ραντίζουμε με το ελαιόλαδο. Τις σερβίρουμε ζεστές ή χλιαρές.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch
Starters & nibbles
  • Μίνι πίτσες με βάση από μελιτζάνα, με γραβιέρα, φέτα και ντομάτα