Recipe Search ResultsΜοσχαράκι Γιουβέτσι
Ab logo
  • Μοσχαράκι Γιουβέτσι

Μοσχαράκι Γιουβέτσι

by AB FOODSTORIES

Difficulty

Average

Duration

>60'

Rating

5 of 5
Classic
Sunday Course
Main courses
Μοσχαράκι Γιουβέτσι

Ingredients for 6 People

6 People
  • 1 κιλό μοσχάρι, κομμένο σε μερίδες
  • 1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
  • 400 γρ. ντοματάκια από κονσέρβα, πολτοποιημένα
  • 2 σκελίδες σκόρδου, τριμμένες
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1 καρότο, τριμμένο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 πακέτο (500 γρ.) κριθαράκι χοντρό
  • 120 γρ. γρ. κεφαλοτύρι ή γραβιέρα, τριμμένη

Shop this recipe

Essential ingredients
  • 7064224
  • 7085829
  • ΣΚΟΡΔΑ ΞΕΡΑ 1 ΤΕΜ
    This item is no longer available
    7064249
  • Start cooking

    Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κομμάτια κρέατος από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα. Ανακατεύουμε, ρίχνουμε και την ντομάτα, τα φύλλα δάφνης, αλάτι, πιπέρι και 1 ½ λίτρο νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C. Σε ένα ταψί φούρνου βάζουμε το κριθαράκι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε καλά να λαδωθεί το κριθαράκι. Από πάνω βάζουμε το μαγειρεμένο κρέας με την σάλτσα του. Τα υγρά πρέπει να υπερκαλύπτουν το φαγητό τουλάχιστον κατά 3 εκ. Αν χρειαστεί προσθέτουμε ζεστό νερό. Ψήνουμε για 40 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο πασπαλίζουμε με το τυρί και αφήνουμε το γιουβέτσι για άλλα 10 λεπτά στο φούρνο, να λιώσει το τυρί. TIP: Εάν θέλουμε, βράζουμε το κριθαράκι στην κατσαρόλα σε αλατισμένο νερό, το σουρώνουμε και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα που έχει μαγειρευτεί το κρέας και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά ακόμη, ενώ προς το τέλος προσθέτουμε το τυρί. Παραλλαγή Νο 1: Κοκκινιστό μοσχάρι με πατάτες ριγανάτο • Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το 60 ml ελαιόλαδο και σοτάρουμε1 κιλό μοσχάρι, κομμένο σε μερίδες, από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε 1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο, 2 σκελίδες σκόρδου, τριμμένες, 1-2 καρότα, τριμμένα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε 400 γρ. ντοματάκια από κονσέρβα, πολτοποιημένα, 2 φύλλα δάφνης, 2 κ.σ. ρίγανη, τριμμένη, 2 κ.σ. δεντρολίβανο, τριμμένο, αλάτι, πιπέρι και 1 ½ λίτρο νερό. • Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας. • Τηγανίζουμε 1 κιλό πατάτες, κομμένες σε μικρούς κύβους, έως ότου αρχίσουν να παίρνουν χρώμα και τις βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν. • Τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το μοσχαράκι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 15-20 λεπτά, χωρίς να ανακατεύουμε. Παραλλαγή Νο2: Μοσχαράκι κοκκινιστό με λαχανάκια Βρυξελλών • Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το 40 ml ελαιόλαδο και σοτάρουμε 800 γρ. μοσχάρι, κομμένο σε μερίδες, από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε 1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο, 2 σκελίδες σκόρδου, τριμμένες, 1-2 καρότα, τριμμένα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε 400 γρ. ντοματάκια από κονσέρβα, πολτοποιημένα, 2 φύλλα δάφνης, αλάτι, πιπέρι και 1 λίτρο νερό. • Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας. • Σοτάρουμε 1½ κιλό λαχανάκια Βρυξελλών σε 20 ml ελαιόλαδο, τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το κρέας και σιγομαγειρεύουμε το φαγητό για 20 λεπτά ακόμη, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανάκια, προσέχοντας όμως να μην διαλυθούν και η σάλτσα μας να είναι ωραία δεμένη.
    Rating
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    Classic
    Sunday Course
    Lunch
    Main courses
    • Μοσχαράκι Γιουβέτσι

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • 7064224
  • 7085829
  • ΣΚΟΡΔΑ ΞΕΡΑ 1 ΤΕΜ
    This item is no longer available
    7064249