Μοσχαράκι Κατσαρόλας με δαμάσκηνα και κάστανα
by Πηγή ΑΒ Μagazine
Difficulty
HardDuration
>60'Pricing
HighRating
4 of 5Classic
Everyday recipe
Main courses
Shop this recipe

Ingredients for 6 People
- 1,5 κιλά μοσχαράκι κομμένο σε κύβους
- Αλάτι
- 2 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
- 1 κουτ. Γλυκού θυμάρι
- 10 κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα ολόκληρο
- 1/2 ψιλοκομμένος μαϊντανός
- 10 δαμάσκηνα ξερά χωρίς κουκούτσι
- 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 3 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φέτες
- 2 κουταλιές σούπας κύμινο
- 1 φύλλο δάφνης
- 2 φλιτζάνια τοματάκια ψιλοκομμένα
- 1,5 φλιτζάνια νερό ή ζωμός κρέατος
- 1 φλιτζάνι κόκκινο γλυκό κρασί
- 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- πιπέρι
Shop this recipe
Essential ingredients
7074447
7083721
7064489
7064307
Load 4 more products
Start cooking
Μοσχαράκι κατσαρόλας με γλυκό κρασί, δαμάσκηνα και κάστανα
Aλατοπιπερώνουμε το κρέας και το περνάμε από το θυμάρι και
το κορν φλάουρ. Σοτάρουμε το κρέας μαζί με το κρεμμύδι σε
τηγάνι με ελαιόλαδο και μέτρια φωτιά, ίσα που να ροδίσει και
να μαραθούν τα κρεμμύδια. Σβήνουμε με κρασί, προσθέτουμε
τους κύβους το νερό ή ζωμό, τα τοματάκια, το κύμινο, το
σκόρδο και τη δάφνη. Λίγο πριν να είναι έτοιμο το κρέας
ρίχνουμε τα δαμάσκηνα, τα κάστανα και τον μαϊντανό. Όταν
δέσει ελαφρώς η σάλτσα κατεβάζουμε το φαγητό.
Συνοδεύουμε με ρύζι ατμού και σερβίρουμε.
TIP Για κρασί προτείνουμε το Μερλό από το κτήμα Λαζαρίδη.
Ένα γλυκόπιοτο, βελούδινο κρασί που ταιριάζει αρμονικά με τη
γλυκιά επίγευση του φαγητού μας.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses
Shop this recipe
Essential ingredients
7074447
7083721
7064489
7064307
Load 4 more products