Recipe Search ResultsMοσχαράκι γιουβέτσι στο πήλινο
Ab logo
  • Mοσχαράκι γιουβέτσι στο πήλινο

Mοσχαράκι γιουβέτσι στο πήλινο

by Πηγή ΑΒ Μagazine

Difficulty

Average

Duration

>60'

Pricing

High

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Main courses
Mοσχαράκι γιουβέτσι στο πήλινο

Ingredients for 4 People

4 People
  • 1,5 κιλά μοσχάρι γάλακτος κομμένο σε κύβους
  • Αλάτι
  • λίγο τοματοπολτό
  • 4 ώριμες τομάτες
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 καρότα
  • 2 πιπεριές
  • 500 γρ. κριθαράκι
  • 2 κρεμμύδι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Shop this recipe

Essential ingredients

Start cooking

Zεσταίνουμε το ελαιόλαδο μαζί με το βούτυρο σε πλατιά κατσαρόλα και ροδίζουμε το κρέας, αφού πρώτα το αλατοπιπερώσουμε. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τα καρότα κομμένα σε ροδέλες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας για 2 με 3 λεπτά περίπου. Pίχνουμε το σκόρδο και κατόπιν τις τομάτες (ξεφλουδισμένες χωρίς σπόρους και υγρά), 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζεστό νερό και τον τοματοπολτό. Bράζουμε σε σιγανή φωτιά για 1 ώρα και 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Mεταφέρουμε το κρέας μαζί με τη σάλτσα του από την κατσαρόλα σε ένα πήλινο σκεύος. Προσθέτουμε τόσο ζεστό νερό ώστε η ποσότητά του να είναι τετραπλάσια από το κριθαράκι. Σκεπάζουμε το σκεύος με το καπάκι του και μόλις η σάλτσα κοχλάσει προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε καλά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C και ψήνουμε το φαγητό στους 160° - 170°C για 20 με 25 λεπτά ελέγχοντας μήπως χρειάζεται επιπλέον νερό. Σερβίρουμε αμέσως
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses
  • Mοσχαράκι γιουβέτσι στο πήλινο

Shop this recipe

Essential ingredients