Μοσχαράκι κατσαρόλας με κόκκινο κρασί
by Νίκος Μαούνης
Difficulty
EasyDuration
>60'Pricing
HighRating
1 of 5Classic
Everyday recipe
Main courses
Shop this recipe

Ingredients for 2 People
- 350 γρ. κιλότο βόειο
- 2/3 του φλιτζανιού νερό
- 1 κουταλιά της σούπας συμπυκνωμένο χυμό τομάτας
- 2 κουταλιές της σούπας κοφτές αλεύρι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 6 μικρά κρεμμυδάκια για στιφάδο
- 3 φέτες μπέικον
- 1/2 φλιτζάνι κρασί κόκκινο (Αγιωργίτικο)
Shop this recipe
Essential ingredients
7064447
7069573
7064239
This item is no longer available
7231636
Load 4 more products
Start cooking
Καθαρίζετε τα κρεμμυδάκια και τα αφήνετε ολόκληρα. Κόβετε το κρέας σε κύβους και το σοτάρετε σε δόσεις, σε μια κατσαρόλα μαζί με το βούτυρο και το ελαιόλαδο, μέχρι να ροδίσει.Στη συνέχεια, σοτάρετε στην ίδια κατσαρόλα το μπέικον, το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια και ανακατεύετε μέσα και το σοταρισμένο κρέας. Αν χρειαστεί προσθέτετε και έξτρα βούτυρο.Ρίχνετε το αλεύρι και μόλις ανακατευτεί καλά, προσθέτετε σταδιακά τον πουρέ τομάτας, το νερό και το κρασί. Ανακατεύετε καλά και μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε το φαγητό για 1 και 30 ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα.Σερβίρετε με ταλιατέλες ή με ρύζι ατμού.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses
Shop this recipe
Essential ingredients
7064447
7069573
7064239
This item is no longer available
7231636
Load 4 more products